12 / 05 / 2024

Tarım Kredi'nin 2023 yılı yatırım hedefi 5 milyar lira!

Tarım Kredi'nin 2023 yılı yatırım hedefi 5 milyar lira!

Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Türkiye'nin en önemli oyuncularından olmayı hedeflediklerini söyleyerek, bu seneki toplam yatırım tutarlarının 2,5 milyar liraya ulaştığını, gelecek sene de ilave 5 milyar liralık yatırım yapacaklarını kaydetti.



Tarım Kredi nin 2023 yılı yatırım hedefi 5 milyar lira!

Aydın, mevcuttaki düşük kapasitesine rağmen 23 milyon dolarlık ihracatı ile yaklaşık 1.000 çalışanı olduğunu vurgulayarak, yapılacak birtakım yenileme yatırımlarıyla Türkiye'nin en yüksek kapasiteye sahip ve en modern tesislerinden biri haline geleceğini kaydetti.

Aynes Gıda'nın Tarım Kredi tarafından satın alınmasının tesisin yer aldığı yöredeki süt üreticilerini de sevindirdiğini kaydeden Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Biz zamanında sütün parasını ödüyoruz, üretim maliyetiyle fiyatı birbirine uyumlu kılıyoruz. Çünkü bizim için önemli olan husus ihtiyacımız olan sütü tedarik etmek ve aynı zamanda üreticilerimizin olabilecek en yüksek seviyede gelir elde edebilmelerini sağlamaktır. Şu anda tesis kapasite kullanımı günlük 400 tona düşmüş durumdadır. Biz bu rakamı en kısa zamanda günlük 1.000 ton seviyesine ulaştırmayı hedefliyoruz. Özetle süt üretenlerin sütünü uygun fiyatla almış olacağız ve ödemelerini zamanında yapacağız."

Aydın, tesiste yapılacak üretimde, Tarım Kredi Market aracılığıyla tüketicilere daha uygun fiyatlı süt ile süt ürünleri temin ederek sektördeki gıda arz güvenliği ve piyasa fiyat regülasyonuna katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi.

Tesisin kullanım kapasitesi büyüdükce ilave istihdam olanakları oluşturacaklarını aktaran Aydın, tesiste üretilen ürünlerin sadece Tarım Kredi marketlerde satışa sunulmayacağını, talep olması halinde sektördeki diğer perakende şirketleerine ürün tedariki yapılabileceğini söyledi.

Ayçiçek yağı ve zeytinyağı sektöründe de ciddi bir girişimci olmayı düşündüklerini belirten Aydın, şu değerlendirmede bulundu:

"Tarım Kredi Yağ Sanayi adı altında yeni bir şirket kurduk. Bu şirketimiz ile Trakya'da konuşlanıyoruz. Mevcut durumda birkaç tane küçük çaplı tesisimiz bulunmakta ancak bunların bir bölümünü yenileyeceğiz. Ayçiçek yağı ve zeytinyağında yeni fırsatları kollayarak kurulu tesis satın alma ya da yeni yatırım yaparak kapasitemizi artırma yoluna gideceğiz. 1,5 yıl içerisinde yağ sektöründe Türkiye'nin ciddi oyuncularından biri olacağız. Kapasitemizin artmasıyla özellikle ayçiçeği üreticilerimizle sözleşmeli üretim yaparak ürün tedarikimizi de garanti altına almayı hedefliyoruz."

BİM'de fincan hediyeli Türk kahvesi 58 lira, Çaykur çay 56 lira! BİM online aktüel kataloğu 6 aralık 2022 fiyat listesi

Migros Birlikten Berekete kampanyası! Sıvı yağ, çay, et ve sebzede yüzde 30'a varan indirim! 3 Aralık 2022 fiyat listesi

Tarım Kredi indirim ışıklarını yaktı! Ayçiçek yağı, tuvalet kağıdı, peynir ve deterjan dip yaptı! 3 Aralık fiyat listesi


Geri Dön