16 / 05 / 2024

Tarım ve Orman Bakanı müjdeyi internetten verdi. Tarım Bakanlığı teşkilatlarına 1200 personel alınacak

Tarım ve Orman Bakanı müjdeyi internetten verdi. Tarım Bakanlığı teşkilatlarına 1200 personel alınacak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Bakanlığın yurt genelindeki taşra teşkilatlarında görev yapacak 1200 sözleşmeli personel alınacağını duyurdu.



Bakan Kirişçi yaptığı paylaşımda, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taşra teşkilatı birimlerinde görev yapmak üzere 20222 yılı içerisinde çeşitli birimlerde ve branşlarda 1200 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirileceğini ifade etti. Kirişçi, "Bakanlığımızın taşra teşkilatı birimlerinde görev yapmak üzere 2022 yılı içerisinde çeşitli branşlarda 1200 sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğiz" paylaşımını yaptı.

Bakan Kirişçi paylaşımında ayrıca, "Ailemize katılarak gücümüze güç katacak mesai arkadaşlarımızı sabırsızlıkla bekliyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun" ifadesine de yer verdi.

Hangi pozisyonlarda eleman alımını yapılacak?

Bakanlık tarafından işe alınacak personel ziraat mühendisi, veteriner hekim, gıda mühendisi, orman mühendisi, su ürünleri mühendisi, balıkçılık teknolojisi mühendisi, harita mühendisi, laborant, diğer teknik hizmet personeli, biyolog, sağlık teknikeri (veteriner sağlık), teknisyen (veteriner sağlık), ziraat teknikeri, ziraat teknisyeni, büro personeli, orman muhafaza memuru, koruma ve güvenlik görevlisi, koruma ve güvenlik görevlisi gibi pozisyonlarda ve yurt genelinde taşra teşkilatlarında çalışacak.

Bakanlığa eleman alımını nasıl gerçekleştirilir?

​Tarım ve Orman Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan, bakanlığa eleman alımı ile ilgili prosedürle ilgili olarak, "Cumhurbaşkanlığının açıktan atama müsaadesine istinaden “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre işlem tesis edilmektedir" ifadesine yer veriliyor.

Daha önce 1800 personel alınmıştı

Tarım ve Orman Bakanlığı Taşra teşkilatı hizmet birimlerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile toplam 1800 sözleşmeli personel alımı yapılmıştı.

Tercih yapılabilecek sözleşmeli personel pozisyonlarının ve başvuru şartlarının bulunduğu KPSS-2022/ 8 Tercih Kılavuzu ÖSYM'nin  sitesi üzerinden yayınlanmış ve adaylar tercihlerini, tercih kılavuzunda belirtilen kurallara göre ÖSYM'nin internet sitesi üzerindeki Aday İşlemleri sekmesinden T.C. Kimlik No ve şifre girilerek yapmışlardı. ÖSYM'ye ve Tarım ve Orman Bakanlığı'na posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli değil.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön