17 / 05 / 2024

Tarımda 2023 bütçesi belli oldu! Tarıma 2023 için 133,7 milyar TL bütçe ayrıldı! 

Tarımda 2023 bütçesi belli oldu! Tarıma 2023 için 133,7 milyar TL bütçe ayrıldı! 

Tarım ve Orman Bakanlığına gelecek sene ayrılan bütçe, bu seneye kıyasla yüzde 33,7 artırıldı ve 133 milyar 682 milyon 205 bin Türk Lirası'na yükseldi. İşte ayrıntılar...



Tarıma ayrılan bütçe, 2022'ye göre yüzde 33,7 yükseltildi. Bir önceki bütçe döneminde 2022 yılı için Bakanlığa 64,6 milyar Türk Lirası ayrılmış fakat  bu tutar ek bütçeyle yaklaşık 100 milyar Türk Lirası'na yükseltilmişti. 

2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nde Orman Genel Müdürlüğü (OGM) için 13 milyar 1 milyon 194 bin Türk Lirası, Devlet ve Su İşleri (DSİ) için 51 milyar 142 milyon 897 bin Türk Lirası teklif edilirken, tarımsal destekleme ödemeleri için 54 milyar Türk Lirası ayrılması planlandı.

Tarımda 2023 bütçesi belli oldu! Tarıma 2023 için 133,7 milyar TL bütçe ayrıldı! 

Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Mehmet Ali Ünal, konuya ilişkin açıklamasında, tarım sektörünü regüle etmek için büyük bir organizasyon gerektiğine, dolayısıyla da ciddi bir bütçeye ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı. 

Bakanlık bütçesinin 2021 yılında 60 milyar Türk Lirası'na yükseltildiğini hatırlatan Ünal, "Yani bir önceki yıla göre 2 kattan bir miktar daha artış olmuştur. Öncelikle temennimiz bütçenin eksiksiz olarak kabul edilmesidir" açıklamasında bulundu ve esnekliği yüksek olan tarım piyasasında yaşanan krizden üreticiden tüketiciye herkesin etkilendiğine vurgu yaptı.

Tarımda 2023 bütçesi belli oldu! Tarıma 2023 için 133,7 milyar TL bütçe ayrıldı! 

"Tarımsal girdi enflasyonu, küresel kriz ve savaş nedeniyle sürekli artmıştır. Hal böyle iken bütçenin ek ödeneklerle daha da artırılması pek tabii ikincil temennimizdir. Üreticilerimizin desteklenmesi ve tarımsal yatırımların artırılması için bütçe kalemlerinin yükseltilmesi önem arz etmektedir" ifadelerini kullanan Ünal, her türlü yükselen ve yükselişini sürdüren maliyet kalemlerine karşı devletin üreticileri desteklemek ve altyapı projelerine devam etmek için kesenin ağzını açtığını vurguladı. Ünal, konuyla ilgili açıklamasını "Yıl içerisinde her türlü olumsuzluğa uğrama riskine karşı ek bütçeyle bir miktar daha artırım sağlanması yegane temennimizdir" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Çiftçiler dikkat! Faizsiz kredi limiti yükseltildi! Yüzde 100 faiz indirimi de uygulanıyor!

Benzin, motorin ve LPG'de son dakika! Akaryakıta zam geldi mi? Opet, BP, Petrol Ofisi, Shell 23 Ekim 2022 fiyat listesi

Doğal gaz faturanızı devlet ödeyecek! 2.500 liralık Doğal Gaz Tüketim Desteği nasıl alınır? Ödemeler ne zaman verilecek?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön