17 / 05 / 2024

Taşeron, TYP ve belediye şirketlerindeki 100 bin işçiye kadro müjdesi geldi! İşte detaylar...

Taşeron, TYP ve belediye şirketlerindeki 100 bin işçiye kadro müjdesi geldi! İşte detaylar...

100 bin işçiye kadro düzenlemesini içeren yasanın Meclis'in açılmasından sonra gündeme alınması öngörülüyor. Bakan Bilgin konuya ilişkin dikkat çeken açıklamada bulundu.



Ahber'de yer alan detaylara göre, Yaklaşık 100 bin işçiyi kapsayan düzenleme, gelecek dönemde Meclis'e taşınacak. Böylelikle kadro düzenlemesi için yeni adımların atılacağı öngörülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, KİT'lerdeki taşeron sorununu da çözüme ulaşacağına dikkat çekerek, KİT'lerde 80 bin civarında taşeron işçinin olduğunu şimdi ise sayılarının 100 bin civarında olduğunu hatırlattı. Bakan Bilgin, "Bazı kuruluşların yeniden taşeron işçiliğine müracaat etmesi sonucu sayıları arttı." diye belirtti.

EYT düzenlemesinden sonra esnafı, çiftçileri, kadınları kapsayan emeklilik reformunun yanı sıra memurlara ve emeklilere sağlanacak ek iyileştirmeler önümüzdeki dönemde Meclis'e taşınacak..

TAŞERON İŞÇİ DÖNEMİ SONA ERECEK!

Yeni dönemde kamu işçilerine ilişkin de reform niteliğinde yeni adımlar atılacak.

Kamuda kadro, iş ve kıdem konusunda problemlerin olduğu taşeron işçiliği dönemi son bulacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 900 bin taşerondan sonra yaklaşık 100 bin taşeron işçisi daha kadroya dahil edilecek. Devletin esas işleri kamu işçileriyle yapılacak.

Taşeron, TYP ve belediye şirketlerindeki 100 bin işçiye kadro müjdesi geldi! İşte detaylar...

HAZIRLIKLARA BAŞLANDI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu sözleşme, toplu sözleşme kanunu, iş kanunu, sendika kanunu gibi bütün çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaçı olduğunu belirtti.

Konuya ilişkin bütün hazırlıkların yapıldığını belirten Bilgin, "Bir akademi kurulu kurduk. Çalışmayı önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz" diye ifade etmişti.

BAKAN BİLGİN SAYIYI VERDİ!

Bilgin, KİT'lerdeki taşeron sorununu da halledeceklerini kaydederek, KİT'lerde 80 bin civarında taşeron işçinin olduğunu, şimdi sayılarının 100 bin civarında çıktığını söyleyerek, "Bazı kuruluşların yeniden taşeron işçiliğine müracaat etmesi sonucu sayıları arttı. Bu sorunu da çözeceğimizin sözünü verdik. Çalışmalarımızın büyük kısmını tamamladık. Geçici işçiler dosyasını kapattık, bunu da çözeceğiz" şeklinde açıklamıştı.

İLK SIRALARDA YER ALIYOR

Bakan Bilgin, düzenlemeyi Meclis açılır açılmaz hayata geçireceklerini söylemişti.

Yeni Meclis'in ilk gündem maddelerinden biri taşeron işçilere ilişkin olacak. 100 bin taşeron işçinin beklediği düzenleme yapılacak.

Demir fiyatlarına zam yağmuru başladı! Fiyatlar resmen fırladı! 16 Mayıs 2023 demir fiyat listesi

KPSS başvuru ücreti ne kadar? 2023 KPSS başvuru ücreti kaç TL? KPSS başvuruları nereden yapılıyor?


Geri Dön