24 / 05 / 2024

Tatil fiyatları resmen uçtu! Bu sene iki kişilik en ucuz yaz tatili 25 bin liradan başlayacak!

Tatil fiyatları resmen uçtu! Bu sene iki kişilik en ucuz yaz tatili 25 bin liradan başlayacak!

İki kişinin 3-4 yıldızlı bir otelde yapacağı bir haftalık yaz tatilinin maliyeti bir senede 10 ile 15 bin lira arasından 18-25 bin liraya yükseldi. İşte ayrıntılar...



Sözcü Gazetesi'nden Gamze Bal'ın haberine göre; Aynı zamanda Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı da olan Bülbüloğlu, 2023 itibarıyla iç pazarda tatil fiyatlarının yüzde 100 zamlandığına vurgu yaparken; Burhan Sili de kendi bölgesinde bu oranların yüzde 300’e kadar yükselebildiğinin altını çizdi. 

"Satış fiyatlarımız şu an artmış durumda. 2023 sezonundaki fiyatlar 2022 sezonuna göre yüzde 100 zamlı olacak" açıklamasında bulunan Bülbüloğlu, "Geçen sene ağustos ayında 300 TL olan konaklama bedeli bu ağustosta 600 TL olacak" dedi ve bölgeye göre bu sene bir haftalık en ucuz tatil fiyatlarının 30 bin TL'den başlayacak şeklinde konuştu. 

Tatil fiyatları resmen uçtu! Bu sene iki kişilik en ucuz yaz tatili 25 bin liradan başlayacak!

Son bir senede enerji, personel, yiyecek ve içecek gibi tüm maliyetlerinin yüzde 300 seviyesinde yükseldiğine dikkat çeken  Bülbüloğlu, konuya ilişkin açıklamasında “Girdi maliyetlerimizdeki artışlar çok ciddi seviyelere ulaştı. Bu yıl doluluk anlamında yurt dışından gelecek turistlerle güzel bir yıl geçireceğiz ama kârlılığa geldiğimiz zaman başarılı bir 2023 geçireceğimizi düşünmüyorum” ifadelerini kullandı. 

Burhan Sili, aynı zamanda tatil fiyatlarının geldiği seviyenin ortalama kalış gün sayılarını etkileyeceğine vurgu yaptı. 

"Bu yıl seçim süreci ve ekonomik koşullarla doğru orantılı olarak tatile çıkış sıklığı ve kalış gün sayısında azalma olabilir. İki kere tatile çıkan bir kere çıkar, 10 gün tatil yapan 6 güne düşürür" şeklinde konuşan Sili, iç pazar ortalama kalış gün sayısının 4-4.8 civarında iken bu sayının geçen yıl 3.8-4.2'ye düştüğünü belirtti. 

Tatil fiyatları resmen uçtu! Bu sene iki kişilik en ucuz yaz tatili 25 bin liradan başlayacak!

Kış turizminde de fiyatlar uçtu. DHA’dan Esra Türker ve Mehmet İnan’ın aktardığına göre; Uludağ’da bir kişinin gecelik konaklama fiyatı 4 bin 500 lira ile 6 bin lira arasında değişim gösteriyor. 

Yerli turistlerin yanı sıra Arap ve Uzak Doğu ülkelerinden tatilcilerin de tercih ettiği Uludağ’da kişi başı gecelik konaklama fiyatının 4 bin 500 ile 6 bin Türk Lirası arasında değişiklik gösterdiğinin altını çizen bir otel yöneticisi Harbi Türk, "Çok mutluyuz, yüzümüz gülüyor. Sömestirde gecelik 2 kişi konaklama fiyatı 11 bin lira. Sömestirden sonra 2 kişi, gecelik konaklama fiyatı 8-9 bin lira. Kişi başı en düşük 4 bin 500 TL. Tabii otelin verdiği hizmete göre değişiyor" açıklamasında bulundu. 

TOKİ İzmir 2023 projeleri için tarih belli oldu! Tam 369 konutluk iki yeni projeyi kaçırmayın!

Bunu yapanlar yandı! Bakanlıktan sıfır otomobille ilgili son dakika açıklaması!

Çiftçiler dikkat! Buğday, arpa, mısır... Tek tek duyuruldu! Gören şaşkına döndü! 4 Şubat 2023 fiyat listesi...


Geri Dön