17 / 05 / 2024

Tatilde yerli turistler konaklamayı kısaltırken, yabancılar uzattı!

Tatilde yerli turistler konaklamayı kısaltırken, yabancılar uzattı!

Hareketli bir yaz bekleyen turizm sektörünün temsilcileri yaptıkları açıklamada yabancı turistlerin konaklama ortalamalarını artırırken, yerli turistlerin düşen alım gücü ile beraber geceleme sayılarını azalttığını kaydetti.



Otobüsçüler önlem istiyor

Türkiye’de vatandaşların tatile, seyahate ve memleket ziyaretine gidememesinden en fazla etkilenen sektör de ulaştırma oluyor. Deutsche Welle Türkçe’ye konuşan Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Birol Özcan, bilet fiyatlarının artmasını istemediklerini dile getirerek, "Biz de biliyoruz bilet fiyatları artarsa vatandaşlar daha da zorlanacak. Yolcu bulamıyoruz. Evet ham petrol fiyatları da artıyor. Ama buna bir çözüm bulunması lazım. Biz acil önlem istiyoruz. Akaryakıtta vergiler düşürülsün, köprü ve otoyollarda bize kolaylık sağlansın yoksa otobüsler otogarlardan çıkamaz hale gelecek" dedi.

Yaptığı açıklamada artık kimsenin eskisi gibi ne tatile ne de memlekete gidebildiğini dile getiren Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Birol Özcan'a göre şu an durgun olan sektör önümüzdeki günlerde gelmesi muhtemel yeni zamlarla birlikte ciddi bir darboğaza girebilir.

Otobüs bileti fiyatlarına 7 günde ikinci zam, yüzde 41 arttı! Metro, Kamil Koç, Pamukkale... 20 Nisan fiyat listesi...

Bu kadar kötüsünü görmedik

Yoğun bir sezon geçirmeleri gerekliyken, otogarlarda tüm peronların boş olduğunu kaydeden Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Birol Özcan, daha önce sektörün böyle bir kötü dönem görmediğini söyleyerek, motorin 20 lira olduğu zaman zararına çalıştıklarını, motorinin 30 lira seviyesine geldiğini ve şimdi daha fazla zarar ettiklerini söyledi.  Bir otobüsün dolu gitse bile boş döndüğünü söyleyen Birol Özcan, istedikleri doluluk oranının olmadığını, insanların bilet almakta zorlandığını dile getirerek, kontak kapatmaya karşı olduklarını söyledi. "Bunu asla istemiyoruz. Bunu bir eylem olarak yapmak istemiyoruz ama eğer bu iş böyle giderse ne olacak otobüsler hareket edemez. Bu yolları köprüleri kullanamaz. Binlerce kilometre yol yapıyoruz. Bunun personeli var, köprü ve yol ücretleri var, otogar ücretleri var, servis ücretleri var, vergiler ve cezalar var" diyen Özcan, bu işin hesabından çıkamadıklarını söyleyerek, istemeseler de işin kontak kapatmaya gittığini ve artık acil önlem alınması gerektiğini yoksa çalışacak otobüs kalmayacağını söyledi.

Geçtiğimiz sene Haziran'da 7 TL seviyelerinde olan motorin bu hafta 29.99 TL'yi gördü. Motorinin litre fiyatı yalnızca 15 günde yaklaşık olarak 6 TL yani yüzde 25 zamlandı.

Benzin, motorin ve LPG'de Brent petrol etkisi! İndirim gelecek mi? Opet, PO, Total, Shell 20 Haziran 2022 fiyat listesi

Kurban Bayramı öncesi otobüs fiyatları uçtu! Tatil planı yapanlara kötü haber

Otobüs bileti fiyatları yüzde 202 zamlandı! Metro, Pamukkale, Kamil Koç 20 Haziran 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön