17 / 05 / 2024

yerli turist konaklama süresi 2022

yerli turist konaklama süresi 2022

Hareketli bir yaz bekleyen turizm sektörünün temsilcileri yaptıkları açıklamada yabancı turistlerin konaklama ortalamalarını artırırken, yerli turistlerin düşen alım gücü ile beraber geceleme sayılarını azalttığını kaydetti.

Otel fiyatları cep yakıyor! Yerli turist yurt dışını tercih ediyor...

Bayram tatilinde otel fiyatları cep yakınca yerli turistin yurt dışına yöneldiğini belirten TESK Başkanı Palandöken, bunun döviz kaybına neden olduğunu ifade etti. Palandöken, "Bakanlığımız tarafından iç turizmde yerli turiste teşvik mekanizmaları ile promosyonların tanınması lazım."

Hazine mülkiyetindeki 32 konaklama tesisi yerli ve yabancı girişimcilere tahsis ediliyor! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca pek çok farklı ilde yer alan 32 konaklama tesisi yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. İşte konu ile ilgili detaylar...

Titanic Port Hotel Turizm Konaklama tesisi için start verildi! Giresun'a 5 yıldızlı yeni otel geliyor!

Kerasus Tur. San ve Tic. A.Ş. tarafından, Giresun İli, Bulancak İlçesi, Yalıköy Mahallesi, 114 Ada, 6 No'lu parsel üzerinde turizm konaklama tesisi yapılarak yerli ve yabancı turistlere hizmet verilmesi planlanıyor. Giresun'a 5 yıldızlı yeni otel geliyor. İşte detaylar...

Otel fiyatları uçtu, yerli turist tatili çadırda geçirdi!

Tatil yerlerinde iki kişinin bir haftalık ödeyeceği para, en ucuz otellerde bile 30 bin TL’den başlıyor. Artan otel fiyatlarından sonra bu rakamı karşılayamayan yerli turist tatilini çadırda geçirdi.

TÜİK açıkladı! Yerli turist ulaşıma 22,3 milyar lira harcadı!

Türkiye İstatistik Kurumu, ocak-mart dönemine dair "Hane Halkı Yurt İçi Turizm Araştırması" sonuçlarını duyurdu. Söz konusu verilere göre, seyahat harcamaları yüzde 82,8 yükselerek 22 milyar 271 milyon TL'yi aştı.

Tatilde yerli turistler konaklamayı kısaltırken, yabancılar uzattı!

Hareketli bir yaz bekleyen turizm sektörünün temsilcileri yaptıkları açıklamada yabancı turistlerin konaklama ortalamalarını artırırken, yerli turistlerin düşen alım gücü ile beraber geceleme sayılarını azalttığını kaydetti.

Mersin'de konuta yoğun talep! Fiyatlar yüzde 12 arttı!

Mersin'in incisi Erdemli'de gayrimenkul piyasası çok hareketli. Ekonomik tatilin cazibe merkezlerinden biri olan ilçe yerli turist akını yaşıyor. Yatırımlık yazlık almak ya da sahil beldesine yerleşmek isteyenlerin sayısındaki artış dikkat çekiyor...

Yerli turistin ilgisi villa ve müstakil dairelere kaydı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle bu yıl kalabalıktan uzak izole tatil yapmayı planlayan yerli turist, resort otellerin villa ve müstakil daireleri tercih ediyor.

Yazlıklara talep patlaması!

Otel fiyatlarının artması yerli turisti yazlıklara yöneltti. Bu yıl 10 milyon yerli turist yazlıklarda tatil yapacak. Günlük 200 TL'den başlayan yazlıklar, 8 bin TL'ye kadar çıkıyor...

1 milyon turist hedefleyen Ordu'da sayı 500 bine ulaştı!,

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bu yıl başlattıkları '1 milyon turist' kampanyasında, kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısını 200 binden 2016'da 500 bine çıkarmayı başardıklarını söyledi.

Yerli turist sayısı 10 milyona yakın!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı ikinci ayı (Nisan-Haziran) 'Hanehalkı Yurtiçi Turizm İstatistikleri'ni açıkladı. Yurt içinde ikamet eden 9 milyon 683 bin kişi seyahate çıktı.

Çeşme'de yerli turist bereketi!

Çeşme'de görülmesinin turizme olumsuz bir etki yapmayacağını söyleyen Demir, ilçenin popüler olması nedeniyle sürekli gündeme geldiğimi belirtti.

Antalya yerli turist bekliyor!

Dünyayı her şey dahil sistemi ile tanıştıran Antalya, bu yılki yaralarını yerli turistle saracak. Hedef bu yıl 2.5 milyon yerli turist çekmek

yerli turist konaklama süresi 2022 Haberi

yerli turist konaklama süresi 2022

Haziran ayı ile beraber başta mega kent İstanbul olmak üzere pek çok bölgede turizmde hareketlilik artmaya devam ediyor. Turizmciler ağır bir hasarla atlatılan pandemi döneminden sonra bu sene özellikle Avrupalı ve Ortadoğulu turistlerden umutlu.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin de konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Peki turizm sektörünün temsilcileri neler dedi? İşte o açıklamalar...

Deutsche Welle'den Emre Eser'in haberine göre, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistlerin şu an için İstanbul turizmini domine ettiğini, Rusya ve Ukrayna pazarındaki kayıpların geçen seneye göre Güney Amerika, Avrupa, Japonya, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) gibi pazarlardaki yüzde 300'ü bulan artışlarla telafi edildiğini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada İstanbul’da Beyoğlu, Beşiktaş ve Fatih gibi bölgelerdeki...