01 / 05 / 2024

Tatile gidecekler dikkat! Tatile gitmeden önce bu haberi okuyun! Yoksa dolandırılabilirsiniz!

Tatile gidecekler dikkat! Tatile gitmeden önce bu haberi okuyun! Yoksa dolandırılabilirsiniz!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, tatil rezervasyonu yapacak vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Peki tatile gitmeden önce ne yapmalıyız? İşte detaylar…



Otel ve villa arama motoru Neredekal.com'un Genel Müdürü Gökhan Sivrikaya'nın açıklamaları ise rezervasyonun ödeme sırasında dikkat edilmesi gereken bazı durumlar mevcut. Sivrikaya, “Tatil rezervasyonu yapılan web sitesinin ya da iletişim kurulan kurumun yönlendirdiği ödeme adımlarında, şirket adı ile gördüğünüz ödeme kanalı adı birbiri ile aynı mı? Bunu kontrol etmek önemli. Tatil için ayırdığınız bütçe ve zamanın heba olmaması için EFT veya havale seçeneğinde parayı tanımadığınız bir kişinin IBAN hesabına göndermeniz isteniyorsa dikkatli olun” uyarısında bulundu.

Ödemenin ardından fatura verilmesi ile birlikte rezervasyon yapılacak şirketin Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi'ne (ETBİS) üye olmasının da son derece önemli olduğunu söyleyen Sivrikaya, bu aşamada internet sitesinin en alt kısmında ETBİS logolu QR kodu var olup olmadığının kontrol edilebileceğini, kod okutularak bilginin doğrulanabileceğini şeklinde uyarılarına devam etti.

Sivrikaya, sitelerindeki yaklaşık 20 bin otel aynı zamanda villa ile tatilseverlere yaz, kış, balayı, yayla, villa, kamp ve muhafazakarlara özel çok sayıda alternatif mekan sunduklarını ifade etti.

 Tatile gidecekler dikkat! Tatile gitmeden önce bu haberi okuyun! Yoksa dolandırılabilirsiniz!

Altın ve dolardaki hareketlenme başladı! Altın ve dolar yükselecek mi? Ünlü uzman açıkladı

Altın el yakmaya başladı! Altının son fiyatını duyan şaşkın! İşte 28 Temmuz 2022 altın fiyatları

Kıdem Tazminatı nedir? Kıdem tazminatını kimler alabilir? Milyonlarca kişi bunu bilmiyor!


Geri Dön