14 / 05 / 2024

Tavuk kanat ve pirzolaya zam geldi! Uzman isim fahiş fiyatın önüne nasıl geçileceğini açıkladı

Tavuk kanat ve pirzolaya zam geldi! Uzman isim fahiş fiyatın önüne nasıl geçileceğini açıkladı

Yazın gelmesi ile mangal sezonu da açıldı. Fakat mangalcılar artan fiyatlar nedeniyle mutsuz. Tavuk pirzola ve tavuk kanada zam geldi. Uzman isim tek çareyi açıkladı. İşte tüm detaylar...



DAHA AŞAĞI FİYATA SATABİLİRİZ

Türkiye Kasaplar Federasyonu olarak bakanlığa yazı gönderdiklerini dile getiren Yardımcı, “Bütün tavuğu biz parçalarsak, şu andaki tavuk fiyatlarından yüzde 30-40 daha aşağıda fiyata satışa sunabiliriz. Şimdi bize paketlenmiş olarak getiriyorlar, bu fiyatlar da anormal derecede yüksek. Bu firmalar paketleme yaptığı zaman, iki günde ulaşımı sağlayamıyor. Bu sürede de o tavuk tavukluktan çıkar adeta. Onun için bizde diyoruz ki; bakın bu fiyatlar bu kadar pahalı, bize verseler, yani parçalama işini biz yaparsak daha uygun olur” dedi.

Yaprak kanadın diğer baget kanattan daha pahalı olduğunu ve bunun üzerinden fiyat algısı yapıldığına dikkati çeken Yardımcı, “Kanat bizde 120 lira ama dediğim gibi yaprak kanat daha pahalı oluyor. Biz zam yaptığımız zaman bir hafta sonra fiyatlara yansıyordu ama şu an öyle değil. Bir bakıyoruz bir gün sonra zamlar hemen yansımış. Nasıl olur bu dediğimizde de fabrikadan zamlı aldık cevabını alıyoruz. Yani ne soran var ne de karışan var. Bugünlerde biliyorsunuz Türkiye'nin gündemi et. Tavuk üç katına çıktı, et ise daha iki katına yeni çıktı. Peki neden tavuk fiyatlarını konuşan yok. Fahiş artışları sadece yem ve diğer girdilerin maliyetleri ile açıklamak doğru olmaz” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön