30 / 04 / 2024

TBMM Başkanlık Konutu'nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na tahsis edileceği iddia edildi!

TBMM Başkanlık Konutu'nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na tahsis edileceği iddia edildi!

TBMM Başkanlık Konutunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na tahsis edileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  Ankara  Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, TBMM Başkanlık Konutunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na tahsis edileceği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Hakverdi, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Hakverdi, ''Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Hakverdi, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Ülkemiz ekonomik olarak büyük bir kriz içerisindedir. Daha önceleri "İtibardan tasarruf olmaz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünlerde "Gerekirse acı reçete de uygulanacak” diyerek krizin geldiği boyutu gözler önüne sermiştir. Görünen o ki bu reçete de zaten zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımıza yazılacaktır. Sabır ve kemer sıkma vatandaşa düşerken; israf ekonomisi devam etmekte ve iktidar itibardan asla tasarruf etmemektedir. Özellikle kamu kurumlarında yaşanan israf toplumun vicdanını derinden yaralamaktadır.''

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'nin soruları:
1- TBMM Başkanlık Konutu olarak kullanılan konutun tarafınıza tahsis edilmesini istediğiniz doğru mudur? Doğruysa hangi ihtiyaca karşılık bu talepte bulunulmuştur? 

2- Cemil Çiçek döneminde 2014 yılında yapılan ve 8 milyon liraya mal olan, 750 metrekare oturum alanına ve yaklaşık 3 bin metrekare kullanım alanına sahip, üst katının cephesi ahşap lambri, diğer katları küfeki taşı ile kaplı, zemin kaplamalarında İznik çinisi bordürler, mermerler ve hali; tavanlarında ise ahşap oyma desenler kullanılan konutu beğenmediğiniz ve bugünlerde yeniden milyonlarca para harcayarak tadilat yaptırdığınız doğru mudur? Doğru ise bu tadilat ne kadara mal olmuştur? 
 


Geri Dön