10 / 05 / 2024

TBMM'de kira düzenlemesi gündemde: Yüzde 25'e uymayan ev sahibine 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanıyor!

TBMM'de kira düzenlemesi gündemde: Yüzde 25'e uymayan ev sahibine 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni dönemde kira düzenlemesi gibi önemli yasaların hayata geçirilmesini planlamaktadır. Kira artışını sınırlayan düzenlemenin süresinin uzatılması beklenirken, fahiş kira artışı yapanlara 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanmakta...



TRT HABER'e göre, Adalet Bakanlığı çalışmasını tamamladı ve kira uyuşmazlıklarında yeni formüller üzerinde durulmaktadır. Bu çerçevede Türk Ceza Kanunu'nda yapılacak bir değişiklikle, piyasa ortalamasının üzerinde fahiş kira artışıyla haksız kazanç sağlayanlara 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası verilmesi planlanmaktadır.

Bu düzenleme, ev sahiplerinin aşırı kira artışları yapmasını engellemeyi ve kiracıları korumayı hedeflemektedir. Fahiş kira artışı yapanlar, adalet sistemi tarafından cezalandırılacak ve 1 ila 3 yıl arasında hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilecekler. İki yıla kadar olan suçlarda tutuklu yargılama yapılamayacakken, üç yıl ve üzeri suçlarda ise mahkemenin takdirine bağlı olarak tutuklu yargılama yapılabilmesi mümkün olacaktır.

Ayrıca, kira uyuşmazlıklarında arabulucuya başvurma zorunluluğu da gündeme gelmektedir. TBMM'nin geçtiğimiz dönemde kabul ettiği zorunlu ara buluculuk uygulaması, eylül ayında başlayacak. Bu yeni düzenlemeye göre, kiracılar ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklarda arabulucuya başvurmadan dava süreci başlatılamayacak.

Bu gelişmelerle birlikte, TBMM yeni dönemde kira düzenlemesi konusunda yoğun bir çalışma dönemine girecektir. Kira düzenlemesinin süresinin uzatılması ve fahiş kira artışı yapanlara hapis cezası getirilmesi, kiracıların korunması ve adil bir kira ortamının sağlanması amacıyla önemli adımlar olarak değerlendirilmektedir. Düzenlemeye ilişkin çalışmanın kısa süre içinde Meclis Başkanlığı'na sunulması ve ilgili yasa tasarısının görüşülerek hayata geçirilmesi beklenmektedir.

Altın ve dolar değer kaybı yaşıyor ama oraya yatırım yapan kazanıyor!
Vivo V29 5G: Uygun Fiyatlı Akıllı Telefon Geekbench'te Ortaya Çıktı!
SSK Bağkur Emekli Sandığı emeklileri dikkat! Emekli ikramiyesinde heybetli zam! Kulislerden inanılmaz gizli bilgi sızdı!

Geri Dön