18 / 05 / 2024

TCMB reeskont kredisi limitini 5 kat artırdı!

TCMB reeskont kredisi limitini 5 kat artırdı!

İhracatı teşvik eden reeskont kredilerinde Merkez Bankası önemli bir karar aldı. Bu kapsamda, reeskont kredisi limiti 5 kat artırıldı. İşte detaylar...



MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BELLİ OLDU!

Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) kritik faiz kararını duyurdu. Altın, dolar ve borsa yatırımcıları tarafından takip edilen temmuz ayı TCMB Para Politikası Kurulu faiz kararıyla birlikte, binlerce kişinin yatırımları etkilenecek. Haziran ayında politika faizini 650 baz puan yükselişle yüzde 15'e artıran Merkez Bankası'nın, temmuz ayı için aldığı karar merakla sorgulanıyor. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) temmuz ayı Para Politikası Kurulu kararı resmen belli oldu.

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan yükselterek yüzde 17,50'ye çıkardı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına dair AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 500 baz puan yükseltilerek yüzde 20,00'ye çekileceğini öngörüyordu.

TCMB reeskont kredisi limitini 5 kat artırdı!

AA Finans'ın, TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 20 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe dair beklentilerinin medyanı 500 baz puan artırım yönünde oldu.

Anket sonuçlarına göre, 250 ila 650 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 17,50 ile yüzde 21,50 arasında, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 25 ile 50 arasında yer aldı.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 28,50 oldu.

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 650 baz puan artırılarak yüzde 8,50'dan yüzde 15'e çıkartılmıştı.

Silivri'ye büyük yığınak: AFAD olası İstanbul depremi için kolları sıvadı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin maliyeti açıklandı! Rakam dudak uçuklattı!

“İç hat uçuşlarda tavan fiyat artışı kesinlikle gündeme gelecektir!”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön