02 / 05 / 2024

TCMB'nin rezervleri  6.6 milyar dolar azaldı!

TCMB'nin rezervleri  6.6 milyar dolar azaldı!

Merkez Bankası'nın net uluslararası rezervleri, döviz talebine paralel olarak 4.25 milyar dolar daha azalarak 26 Mayıs itibarıyla -4.4 milyar dolara geriledi.



NET REZERVLER GERİLEDİ!

Net rezervler 2023 yılının başından beri geçen 21 haftanın 15'ünde  gerileme kaydetti. Yılbaşından bu yana net rezervlerdeki toplam düşüş 31.95 milyar dolar oldu. Rezervler geçen yıl gördüğü dip seviyeden sonra TCMB'nin aldığı çok sayıda rezerv artırıcı ve döviz talebini azaltıcı önleme rağmen dalgalı bir toparlanma içine girdi.

Rezervlerde kazanımlarını Şubat ayındaki depremden sonra kazanımları geri verdi.

SWAP hariç -60.5 milyar dolar
Swap hariç net rezervler ise -60.3 milyar dolardan -60.5 milyar dolara kadar geriledi.

18 Mayıs haftasında da toplam rezervlerde 3.5 milyar dolar, net rezervlerde ise 2.4 milyar dolarlık düşüş meydana gelmişti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön