18 / 05 / 2024

Tedirgin eden beklenti! 41 en yılın en zirvesi gelebilir

Tedirgin eden beklenti! 41 en yılın en zirvesi gelebilir

Küresel piyasalarda gözler ABD'de bugün açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerinde. ABD haziran enflasyonundaki son 41 yılın yeni zirve beklentisi piyasalarda belirsizlikleri yükseltirken, artan dolar talebiyle dolar endeksi 108,1'le son 20 yılın zirvesindeki seyri sürüyor.



SON 41 YILIN YENİ ZİRVESİ GELEBİLİR
Bugün açıklanacak haziran ayı enflasyonuna ilişkin piyasa beklentisi ise yıllık bazda yüzde 8.8 ile 41 yılın yeni zirvesine çıkması tahmin ediliyor

ABD'de hafta başından bu yana tahvil piyasalarında dalgalı bir seyir izlenirken, bazı varlıklarda getiri eğrisi terse dönüyor. ABD'nin iki yıllık tahvil faizi ile on yıllık tahvil faizi arasındaki fark dün bir ara 12,4 baz puana kadar yükselerek son 15 yılın en yükseğine işaret ederken, yeni günde de resesyon fiyatlamasını devam ettiriyor.

DOLAR ENDEKSİ SON 20 YILIN ZİRVESİNDE
Haziran ayı enflasyonunun yüksek gelebileceğine yönelik açıklamalar piyasalarda belirsizlikleri yükselirken, artan dolar talebiyle dolar endeksi 108,1'le son 20 yılın zirvesindeki seyri sürüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön