27 / 04 / 2024

Teknik Boru yurtdışına da hizmet vermeyi planlıyor!

Teknik Boru yurtdışına da hizmet vermeyi planlıyor!

Çelik boru, pompa, vana ve yangın güvenlik sistemleri alanlarında faaliyet gösteren Teknik Boru, ürün portföyünü çeşitlendiriyor. Teknik Boru Ortaklarından Esat Köprülü, 15 bin çeşit ürünle hizmet verdiklerini söyledi.



15 bin çeşit ürünle hizmet verdilderini söyleyen Teknik Boru Ortaklarından Esat Köprülü, "İşe ortağım Gökhan Ünlüsan ile Borusan Mannesman Boru ana bayiliği ile başladık. Şu an boyuna ve spiral kaynaklı çelik borular, Borusan Pro yapı profilleri, Wavin Pilsa, PPRC ve PVC borular, sifonik sistemler, sulu yangm söndürme sistemleri ve yangın güvenlik ürünlerini sunuyoruz. Geçen yıl başlattığımız yurtdışı pazar araştırmalarımızı ve ihracat yapılanmamızı tamamladık. Amacımız, yurtdışına da tüm ürünlerimizle hizmet vermek" dedi. 


Geçen yıl ürün grubuna dahil ettikleri pompa sistemlerinde MAS-DAF ana bayiliği, basınç ve sıcaklık ölçer ürün grubunda Moneks bayiliği, vana ve otomasyon sistemlerinde SMS Tork ürünleri, Norm bağlantı elemanları ile çeşitliliklerini artırdıklarını belirten Köprülü, "Yurt içi ve dışı projelere endüstri, enerji, yangm güvenlik ve HVAC konularında 15 bin çeşit ürün grubu ile müşteri taleplerini karşılıyoruz. Konularında deneyimli proje ve satış ekibimizle  İzmir  merkezimizden yurt içi ve dışı projelere boyuna kaynaklı çelik boru, spiral kaynaklı çelik boru, çelik çekme boru, PE, PPRC, PVC borular, pompa, vana, yangın güvenlik sistemleri ve fittings grubu ürünlerini sunuyoruz" diye konuştu. 2013'te devreye aldıkları çelik çekme boru merkezinin yanı sıra geçen yıl da pompa, vana ve yangm güvenlik merkezini genişleterek, devreye aldıklarını büdiren Köprülü, "Tüm süreçlerimizi oluşturduğumuz otomasyon sistemi ile ve ISO 9001 kalite yönetim sistemi ile yönetiyoruz" dedi. 


Faaliyetlerinde çelik çekme boru ürün gurubunun önemli yer tuttuğu bilgisini veren Esat Köprülü, 2014'te başlatılan yurtdışı pazar araştırmalarını ve ihracat departmanı yapılandırılmasını tamamladıklarını söyledi. Bu sayede birçok ülkede hedef müşterilerini belirlediklerine dikkat çeken Köprülü, "Amacımız yurtdışı pazar müşterilerimize tüm ürün gruplarımızla hızlı ve ekonomik çözümler sunmak. Öte yandan 'TB Doğalgaz Borusu Uzatma Birleştirme Parçası' için 'faydalı model belgesi' aldık. Çelik doğalgaz hatlarında hattın güvenliğini artıran bir ürün olan 'TB Doğalgaz Borusu Uzatma Birleştirme Parçası', hattın uzun süre problemsiz ve güvenle çalışmasını sağlıyor." dedi. 



"Kentsel dönüşüm hareket getirdi" 

İnşaat ve enerji sektörlerinin son yıllarda kendini sürekli yenilediğine dikkat çeken Köprülü sektöre ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Köprülü, "Değişimleri anlık izleyen inşaat ve proje firmaları, önemli yurt içi ve dışı projelerinde farklılık yaratarak sektörde ön plana çıkıyor. İnşaat sektöründeki olumlu değişimler, ürün guruplarına farklılıklar getirdiği kadar, işçilik ve uygulamalarda da kalite bilincini geliştiriyor. Bu yıl küresel ekonomideki değişimlerin yurt içi ve dışı pazarlara olumlu yansımasını umuyoruz. Yurt içi ve dışmda önemli elektro-mekanik inşaat projelerinde yer alan Türk firmaları, sektöre güven ve dinamizm kazandırıyor. Bu firmaların 2015'te daha önemli projelere imza atması hepimizin beklentisi. Son dönemde hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmaları, inşaat sektörünün tüm alt sektörlerine canlılık getirdi ve getirmeye devam edecek. Yıl içerisinde planlanmış makro projelerin start alması, bu ivmeyi daha da olumlu yönde arttıracak" diye konuştu. 


Dünya Sektör Araştırması


Geri Dön