13 / 05 / 2024

Teknoloji devinden şok karar!  Binlerce kişiyi ilgilendiriyor…

Teknoloji devinden şok karar!  Binlerce kişiyi ilgilendiriyor…

Mark Zuckerberg’in şirketi Meta Platforms, ekonomik gerileme endişesiyle yeni adımlar atmaya devam ediyor. Yeni aldığı karar binlerce kişiyi etkileyecek.



ABD’de bir türlü düzelmeyen ekonomik resesyon beklentileri nedeniyle yılbaşından bu yana ABD’li şirketler ardı ardına işten çıkarma yapıyor. Teknoloji şirketleri 2022 yılından beridir sayıları 290 bini bulan çalışanını işten çıkarırken,  Meta’da yapılan dev çaplı işten çıkarmalar ise zirveye çıktı.

Çalışanlarına mesaj gönderen Mark Zuckerberg, işten çıkarmaların yakın zamanda açıklanacağını ve bu durumun yılın son günlerine kadar devam edebileceğini ifade ederek, “Şirket tarihinin büyük kısmında, her yıl hızlı bir gelir artışı gördük ve birçok yeni ürüne yatırım yapmaya yetecek kaynaklara sahip olduk. Fakat buna karşın geçen yıl bizim için alçakgönüllü bir uyandırma çağrısı oldu”  cümlelerini kullandı.

Zuckerberg’in işe alım birimini de küçültmeyi hedeflediğini belirtiliyor. Mühendislik haricindeki pozisyonları ortadan kaldırmayı planlayan Zuckerberg,  yöneticilerden de bireysel katkı sağlamalarını istedi.

Hargreaves Lansdown analisti Susannah Streeter, yapılan işten çıkarmalara yönelik değerlendirmesinde, bu adımın pazarlama bütçesi azalınca gelirleri düşen Meta’nın maliyetleri kontrol altına alamadığını kaydetti. Streeter, sanal gerçekliğin bütçesi kabarık bir iş olduğunu, Meta’nın da kendisine belirsiz bir ortamda yol çizmeye çalıştığını belirtti.

Yeni Ürün Deneme ekibinin de kaldırıldığı belirtilirken, yatırımcıların da Meta’ya temkinli baktığı kaydediliyor. 2022 yılında 13,7 milyar dolar kaybeden metaverse odaklı Reality Labs birimine milyarlarca dolar para harcayan Meta, yapay zeka kullanımını desteklemek için altyapı yatırımlarını sürdürüyor.

Kırmızı et fiyatları için kritik uyarı… “Ramazan fırsatçıları harekete geçmeden önlem alın!”

EYT’den prim borcu olanlara önemli fırsat… Bankalar para musluklarını açtı!

Yapı Kredi az önce açıkladı… EYT’lilere promosyon müjdesi! 8.500 TL ödenecek!


Geri Dön