11 / 10 / 2024

Tekzen Yapı Market'te yangın çıktı!

Tekzen Yapı Market'te yangın çıktı!

Aydın'ın Söke İlçesinde  Bugün saat 17.30 sıralarında, çamaşırhanede henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çamaşırhanede çıkan yangın, bitişiğindeki TEKZEN Yapı Markete de sıçradı...




 AYDINın Söke İlçesinde bir konfeksiyon fabrikasında patlama meydana geldi, ölü yaralıların olduğu bildirildi.
Patlama saat 17.00 sılarında ilçe çıkışındaki kot fabrikasının çamaşırhanesinde meydana geldi. Fabrikaya itfaiye ve sağlık eipleri sevk edilirdi.

AYDINın Söke İlçesindeki yapı marketin arkasındaki bir çamaşırhanede, patlamayla birlikte yangın çıktı. İlk belirlemelere göre patlamada 4 kişi yaralanırken, alevler yapı markete de sıçradı.

Söke'de patlama


Bugün saat 17.30 sıralarında, çamaşırhanede henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çamaşırhanede çıkan yangın, bitişiğindeki TEKZEN Yapı Markete de sıçradı. İlk belirlemelere göre olayda 4 kişi yaralanırken, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları sürerken, olay yerine gelen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, "Tiner, boya ve çeşitli yanıcı kimyasal maddelerin tutuşması sonucu yangın kısa sürede daha da büyüdü. Yangına Söke ve diğer çevre illerden gelen itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangını çıkış nedeni konusunda şu an için bir bilgi yok" dedi.

ÇAMAŞIRHANE PATLAMA, TEKZEN KÜL OLDU

AYDINin Söke İlçesindeki sanayi tipi makijnaların bulunduğu çamaşırhanedeki patlamayla birlikte çıkan yangında 6 kişi yaralandı. Alevlerin sıçradığı çamaşırhane yanındaki TEKZEN Yapı Market de kül oldu.

Patlama güvenlik kamerasında


Söke- Milas karayolunun 6ncı kilometresindeki, çok sayıda kot fabrikasına hizmet veren İsmail Geridönmez işletmeciliğini yaptığı sanayi tipi çamaşırhanede, bugün saat 17.00 sıralarında büyük bir patlamayla birlikte yangın çıktı. Tek katlı çamaşırhane binası yerle bir oldu. Çamaşırhaneye kot kıyafet getiren bir kamyon ile park halindeki bir otomobil de yanarak hurda haline gledi.

Alevler ön taraftaki tek katlı TEKZEN Yapı Markete de sıçradı. Buradaki tiner, boya ve yanıcı bazı kimyasal maddelerin tutuşmasıyla alevler kısa sürede tüm binayı sardı.

Aydın, Söke, Kuşadası, Didim ve çevre belde belediyelerinden gelen itfaiye ekipleri, su ve köpük sıkarak yangına müdahale etti. Çamaşırhanedeki patlamanın ardından paniğe kapılan müşterileri ve çalışanların dışarı çıkması büyük bir faciayı önledi. Yangın, yaklaşık 1.5 saatlik çaba sonucu kontrol altına alınırken, yapı market de tamamen yandı.

Sönürme çalışmalarını olay yerine gelen Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer izledi ve bilgi aldı. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş da yaptığı açıklamada, patlamanın çıkış nedeni konusunda henüz bir bilgi olamadıklarını belirtti. Vali Coş, "Yangının söndürülmesinden sonra gerekli incelemeler yapılacak. Yaralanan 6 kişinin de durumlarının iyi olduğunu, hayati tehlikelerinin bulunmadığını öğrendik" dedi.

Çamaşırhanenin işletmecisi İsmail Geridönmez, burada katı yakıt kullandıklarını belirterek, "Alevlerin yapı markete sıçraması yangının boyutunu büyüttü. Tek tesellimiz, can kaybının olmaması" dedi.

BUHAR KAZANI PATLAMIŞ

Sökedeki bir çamaşırhanede patlamayla çıkan yangına bahçedeki buhar kazanının neden olduğu belirlendi. Patlayan kazanın yaklaşık 50 metre mesafedeki TEKZEN Yapı Marketin depo bölümünün çatısına düşerek yangının buraya da sıçramasına neden olduğu anlaşıldı. Olayda yaralanların Çisem Bilgin (26), Gülcan Keçeci (28), Sümeyra Değirmenci (28), Güllü Turgut (21), Vedat Öncel (29) ve Aslı Bozkan (29) ile müşterilerden Filiz Çoksoy (29) ile Ali Çoksoyun (34) olduğu belirlendi. Yaralıların durumlarının iyi olduğu, hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. Yangında, soğutma çalışmaları sürüyor.

PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Sökedeki çamaşırhanede meydana gelen patlama, Tarımsal Yayım ve Hizmet İçi Eğitim Merkezi Müdürlüğünün (TAYEM) güvenlik kameralarına yansıdı. İnsanın kanı donduran görüntülerde patlamayla birlikte havaya fırlayan alev topu ve yoğun duman yer alırken, çevredekilerinde panikle sağa sola koşturdukları görüldü.
Vatan


Geri Dön