27 / 04 / 2024

Teras kapatma izni nasıl alınır?

Teras kapatma izni nasıl alınır?

Evlerinin teras bölümünü kapatmak isteyen vatandaşlar bu gibi durumlarda nasıl bir yol izleyeceklerini merak ediyorlar. Peki, teras kapatma izni nasıl ve nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...



Yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar teras kapatma izinlerinin nasıl olduğu araştırmaya başladılar. Evlerin teras bölümünün kapatılması halinde ilerleyen dönemlerde oda ve mutfak gibi bölümlerin de eklenmesiyle ayrı bir kat halini alabiliyor. 

Bu durumda teras için ayrı bir ruhsat çıkarılması gerekiyor. Teras katını ruhsatsız kapatanlar ilerde beklemedikleri yaptırımlarla karşı karşıya kalabiliyorlar. 

Teras kapatma izni nasıl alınır?

Teras katın ruhsatının alınabilmesi için öncelikli olarak tapu bilgileriyle birlite ilgili belediyeden veya il özel idaresinden imar durum belgesi alınması gerekiyor. Kaçak yapılan bölümün mimari projesi ve mevcut vaziyet planının çizdirilmesi gerekli oluyor. Daha sonra bir zemin etüdü firması ile anlaşılarak zemin etüdünün de yaptırılması şart. 

Tüm bu işlemlerin gerçekleştirilmesinin ardından yapının taşıyıcı sistem rölevesi hakkında detaylı etüt raporu çıkartılması gerekiyor. Bu raporun ardından da yapının deprem performans analizi yaptırılıyor. 


Geri Dön