25 / 11 / 2024

Tesis Yönetimi sektörünün pazar payı 76,3 milyar dolara ulaşarak her yıl yüzde 12,6 büyüyecek!

Tesis Yönetimi sektörünün pazar payı 76,3 milyar dolara ulaşarak her yıl yüzde 12,6 büyüyecek!

MarketsandMarkets tarafından yayınlanan verilere göre dünya çapında tesis yönetimi pazarının 2026 senesine kadar yıllık yüzde 12,6’lık büyüme oranıyla 76,3 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Senyonet CEO’su Mehmet Yıldızdoğan'dan konuya ilişkin önemli açıklamalar...




TESİS YÖNTEMİ SEKTÖRÜNÜ NELER BEKLİYOR?

Günümüzde işletmeler daha fazla verimlilik, daha düşük maliyetler ve daha iyi müşteri memnuniyeti sunmak için tesis yönetimi çözümlerine daha çok yatırım yapıyor. 

Bu eğilimin gelecek yıllarda devam etmesi tahmin ediliyor. Dünya Tesis Yönetim Günü özelinde açıklama yapan Senyonet CEO’su Mehmet Yıldızdoğan, Tesis yönetimi çözümlerinin gelecekte daha akıllı, daha bağlantılı ve daha özelleştirilmiş hale geleceğini tahmin etmenin zor olmadığını söyledi.

Tesis Yönetimi sektörünün pazar payı 76,3 milyar dolara ulaşarak her yıl yüzde 12,6 büyüyecek!

Yıldızdoğan, bu, sensör teknolojisi, yapay zeka, makine öğrenimi ve diğer gelişmiş akıllı teknolojilerin kullanımıyla mümkün olacağını belirtti.

Yapay zeka ve makine öğrenimine ilişkin bilgi veren Yıldızdoğan, "Birçok tesis yönetimi yazılımı, sensörlerin kullanımıyla bina enerji kullanımını izleyerek enerji tasarrufu sağlayacak ve otomatik olarak ayarlamak için yapay zeka ve makine öğrenimi algoritmalarını kullanacak." şeklinde konuştu.

Sektörün daha sürdürülebilir bir hale geleceğine dikkat çeken Yıldızdoğan, “Günümüzde işletmeler enerji verimliliğini artırmak, sera gazı emisyonlarını düşürmek ve atık üretimini azaltmak gibi sürdürülebilirlik hedeflerine daha fazla odaklanıyor" diye ifade etti.

Akıllı bina teknolojileri daha rahat ve güvenli ortamlar için tercih edilmeye devam edeceğini vurgulayan Yıldızdoğan, "Tesis yönetimi uygulamaları da bu hedeflere ulaşmak için önemli bir rol oynayacak. Ayırca kullanıcı deneyimini iyileştiren akıllı bina teknolojileri daha rahat ve güvenli ortamlar için tercih edilmeye devam edecek. Bu alanda faaliyet gösteren sektör paydaşlarının en iyi hizmet sunmak için teknolojik inovasyonlara yatırım yapması ve sürdürülebilirlik hedeflerine odaklanması önem kazanıyor.” dedi.

Kamuoyunun tesis yönetimi hakkında farkındalığını çoğaltmak, endüstrideki profesyonellerin çalışmalarını tanıtmak ve bu alandaki en iyi uygulamaları paylaşmak için kutlanan Dünya Tesis Yönetim Günü, bu sene de tüm dünyada ilgiyle karşılandı.

Bir tesisin sakinlerine, müşterilerine, çalışanlarına ve misafirlerine güvenli, sağlıklı ve verimli bir ortam sunan tesis yönetim sistemleri, modern teknolojilerle gelişmeye devam ediyor. 

Dünya Tesis Yönetim Günü özelinde konuşan Senyonet CEO’su Mehmet Yıldızdoğan, tesis yönetimi pazarının 2026 senesine kadar 76,3 milyar dolara ulaşacağını, işletmelerin daha verimli ve etkili bir biçimde yönetileceğinin altını çiziyor. 

Sensör teknolojisinden veri analitiğine, bulut tabanlı veri toplamadan uzaktan izleme özelliğine kadar pek çok inovasyonu beraberinde sunan Senyonet,  konut, ofis, site benzeri çoklu operasyon gerektiren yapılarda aidat takibi, varlık yönetimi, personel kontrol sistemi gibi ihtiyaçları tek merkezden yönetiyor ve 320 bin konutta hizmet sağlıyor.

86 milyon vatandaşı ilgilendiriyor! Ehliyet ve kimliklerde resmen yeni dönem başlıyor!

Bank of America'dan seçim analizi: Faizler yüzde 50'ye ulaşacak, dolar yükselecek, TL değer kaybedecek! 

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! Gözler İngiltere Merkez Bankası'nın kararında!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön