12 / 05 / 2024

Tesla araçta yangın! 22 bin litre su kullanıldı!

Tesla araçta yangın! 22 bin litre su kullanıldı!

Tesla Model S marka bir aracın bataryası kendiliğinden alev aldı. Bir anda yanmaya başlayan otomobili söndürmek için 22 bin litre su kullanıldı. İşte detaylar...



Kron4 tarafından aktarılan bilgilere göre; geçtiğimiz saatlerde ABD’nin Kaliforniya eyaletinde Tesla Model S bir araç, otoyolda seyir halindeyken bir anda  kendiliğinden alev almaya başladı. Yetkililer, yangının batarya kısmından başladığını belirtti. 

Bataryadaki yangını söndürmek için ekipler var gücüyle çalıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri krikolar yardımıyla aracı havaya kaldırdılar. Ayrıca alevleri söndürme sırasında toplamda 6 bin galon (22 bin 680 litre) su kullanıldığı öğrenildi. Araç zor olsa da söndürülebildi. Diğer yandan, herhangi bir ölüm ya da yaralanma olmaması ise yüreklere su serpti.

Tesla araçta yangın! 22 bin litre su kullanıldı!

Tesla'dan ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Şirketin yangınla ilgili ne diyeceği merak konusu oldu.  Çünkü geçmişte de buna benzer bir olay yaşanmıştı. Kanada’nın Vancouver şehrinde yaşanan bir diğer vaka da ise bir Tesla Model Y araç alev almıştı. Otomobilin kullanıcısı, otoyolda ilerken aracın hata verdiğini ve kendiliğinden aniden durduğunu belirtmişti. Sonrasında ise sürücü, otomobilden dumanlar çıkmaya başladığını ve ardından da aracın alev aldığını aktarmıştı. Ayrıca, aracın kapı ve pencerelerinin açılmadığını belirten sürücü, camları kırarak dışarı çıkarak hayatta kalmayı başarmıştı. 

Normalde Tesla araçlarda bu gibi durumlar için acil durum sistemi yer alıyor. Fakat sürücü, yangın sırasında stres yaptığı için bu sistemi kullanmakta zorlandığını söylemişti. Neyse ki yaşanan her iki olayda da can kaybı yaşanmadı.

İşte 2023 MTV fiyat listesi.. Kim ne kadar MTV ödeyecek? İşte o liste...

2023 model Citroen Jumper'ın fiyatı açıklandı! İşte Citroen Jumper 26 Ocak 2023 fiyat listesi...

Audi RS e-tron GT 'nin Ocak 2023 fiyatı açıklandı! Yine zam var! İşte 26 Ocak 2023 fiyat listesi...

 


Geri Dön