15 / 05 / 2024

Tesla, Bitcoin'leri sattı! Dogecoinleri tutuyor!

Tesla, Bitcoin'leri sattı! Dogecoinleri tutuyor!

1.99 milyar dolarlık Bitcoin rezervi olan Tesla, Bitcoin'inlerinin yüzde 75'ini sattı! Tesla, önceki çeyreklerde yaklaşık 1,2 milyar dolar olarak bildirdiği dijital varlıklarının kalan değerinin 218 milyon dolar olduğunu belirtti. Bu durum Bitcoin'in seyrini nasıl etkileyecek? İşte detaylar..



Tüm bunlar dışında Tesla, elinde tuttuğu dijital varlıklarla da tanınan bir şirket. Elon Musk, 31 Aralık tarihinde SEC’e yaptığı bildirimde şirketin yaklaşık 1.99 milyar dolarlık Bitcoin rezervi olduğunu belirtmişti. Hatta şirket, bir dönem Bitcoin'i ödeme olarak kabul edeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde de Bitcoin satışlarından 101 milyon dolar kâr etmişti.

Son rapora göre ise Tesla, önceki çeyreklerde yaklaşık 1,2 milyar dolar olarak bildirdiği dijital varlıklarının kalan değerinin 218 milyon dolar olduğunu belirtti. Özetle şirket, ikinci çeyrek raporunda 936 milyon dolarlık dijital varlık satışı yaptığını açıkladı. Bu da Tesla'nın elindeki Bitcoin'lerin yüzde 75'inin satıldığı manasına geliyor.

Elon Musk'tan şaşırtan karar! FeshettiWebrazzicom'den Gözde Ulukan'ın haberine göre; Elon Musk, geçtiğimiz aylarda Bitcoin alımlarını durdurduklarını açıklamıştı. Kısa bir süre önce Bitcoin ciddi bir değer kaybı yaşanmıştı. Bunda Elon Musk'ın açıklamasının ve kararının etkisinin yüksek olduğu düşünülüyor.

Musk, bir yatırımcı görüşmesi esnasında Çin'deki Covid kapanmaları sebebiyle şirketin genel likiditesinden endişe duyduğunu belirtti; bu yüzden Bitcoin satmaya karar verdiklerini söyledi. Elon Musk, Dogecoin'inlerin hiçbirini satmadıklarını da açıkça duyurdu.

Kripto paralarda son durum! Bitcoin ne kadar oldu? İşte detaylar!KRİPTO PARA PİYASASINDA SON DURUM

BitcoinBTC Fiyat (USD)22.975,6 USD
EthereumETH Fiyat (USD)1.491,65 USD
TetherUSDT Fiyat (USD)1 USD
USD CoinUSDC Fiyat (USD) 1,0001 USD
BNBBNB Fiyat (USD)256,10 USD
Binance USDBUSD Fiyat (USD)1,0000 USD
XRPXRP Fiyat (USD)0,35783 USD
CardanoADA Fiyat (USD)0,4911 USD
SolanaSOL Fiyat (USD)41,351 USD
DogecoinDOGE Fiyat (USD)0,068955 USD

ABD'de ikinci el konut satışları son 2 yılın en düşük seviyesinde!

Pazardan veya marketten alışveriş yaparken bunlara dikkat edin! 300 liranız cebinizde kalsın

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

17 dakikada şarj olan 108MP kameralı Xiaomi Mi 11T Pro'ya indirim! 21 Temmuz 2022 fiyat listesi...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön