21 / 05 / 2024

The Times açıkladı: Türkiye'deki zenginler, Londra'dan konut alıyor!

The Times açıkladı: Türkiye'deki zenginler, Londra'dan konut alıyor!

The Times'ta yayınlanan habere göre, Türkiye'deki zenginler, Londra'dan konut satın alıyor. Haberde yer verilenlere göre, finansal istikrarsızlık birçok kişiyi Londra'nın en önemli emlak piyasasına yönlendiriyor. 



Gazete Duvar'da yer alan habere göre; The Times'a açıklamalarda bulunan bir emlakçılık şirketinin CEO’su olan Becky Fatem, "Genelde Orta Doğulu, Asyalı ve ABD’li yatırımcıları Londra’da görüyoruz fakat bu yıl bir ulus aşırı hareketliliğiyle diğerlerinden ayrıldı, o da Türkiye’den gelen alıcılar" şeklinde konuştu. 

Söz konusu haberde, İngiltere'nin başkenti Londra'nın lüks semtlerinden olan Belgravia'da alıcıların çoğaldığı vurgulandı ve "Belgravia’da dünyanın en zenginleri aileleri ve nakitleri için güvenli bir liman arıyor" açıklaması yer aldı. 

The Times açıkladı: Türkiye deki zenginler, Londra dan konut alıyor!

ZENGİNLER PARALARINI TÜRKİYE'DEN ÇIKARMAYA MI ÇALIŞIYOR?

Son 2-3 senedir İstanbul’un zengin elitlerinin varlıklarını istikrarlı bir yerde tutmak için gittikçe arttığına vurgu yapılan haberde, emlak şirketi Black Brick’in kurucusu Camilla Dell'in değerlendirmeleri de yer aldı. 

Camilla Dell konuya ilişkin açıklamasında "Şu an TL’nin değer kaybı dolayısıyla Türkler şu anda Londra’da kiralık ev bulabiliyor. Fakat zengin olanlar paralarını Türkiye’den çıkarmaya çalışıyor" dedi ve pek çok Türkün ekonominin kötüleşeceğini düşündüğünü ileri sürdü. 

The Times açıkladı: Türkiye deki zenginler, Londra dan konut alıyor!

Londra’daki şirketlerin Türk alıcılar için arabuluculuk yaptığına dikkat çeken gazeteye konuya ilişkin açıklama yapan bir emlakçı da "Türkiye’deki siyasi belirsizliğin Londra’ya ilgiyi artıran faktörlerden biri olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

Zengin Türklerin, Londra’da genelde Birleşik Arap Emirlikleri, güneydoğu Asya ve Rusya’dan gelen zenginlerin yaşadığı muhitlerden konut aldığına ve Knightsbridge, Mayfair, South Kensington ve Belgravia’ya rağbet olduğuna da dikkat çekilen haberde, iş insanı Hanzade Doğan Boyner’in de geçtiğimiz yaz Belgravia’da Viktoryen tarzında 6 yatak odalı bir villaya 27 milyon pound ödediğinin altı çizildi. 

Eşi vefat eden kadınlara Aile Bakanlığından maddi destek! Hemen almak için başvurun!

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

Altında haziran rüzgarı başladı! Altının efendisi İslam Memiş gram altın için rekor rakamı resmen açıkladı! 

 


Geri Dön