16 / 05 / 2024

THY kendi kredi kartını çıkarıyor

THY kendi kredi kartını çıkarıyor

Türkiye'nin en büyük hizmet ihracatçısı konumunda olan THY'nin kendi kredi kartını çıkarmak, yurt içi ve yurt dışında bu kredi kartına dayalı bir sistemi kurgulamak konusunda çalışmalar yürüttüğü kaydedildi.



Habertürk Yazarı Güntay Şimşek, Türk Hava Yollarının (THY) kendi kredi kartını çıkarmak için çalışmalar yaptığını, sadece yurt içinde değil, yurt dışı pazarlarda da kendi kredi kartlarıyla çalışacağı bir sistem kurguladığını kaydetti.

Şimşek kendisine gönderilen bilgi notunda, THY'nin kendi kredi kartını çıkarma konusunda çalışmaların devam ettiğinin belirtildiğini açıkladı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) iş ilişkisinde bulunduğu sektörler ve iştirakleriyle birlikte çok büyük bir para hareketine, finans gücüne yön verdiğini belirten Şimşek, Türkiye’nin en büyük hizmet ihracatçısı olan THY'nin çok farklı hizmetlerin, işlerin kapılarını aralayabilecek kapasitede olduğunu kaydetti.

THY’nin Miles&Smiles programı çerçevesinde iş birliği yaptığı bankaların Kuveyt Türk ve QNB Finansbank'ın düşük profilli olduğunu ileri süren Şimşek, "THY ölçeğinde değil, İş Bankası, Yapı Kredi, Halk Bank veya Vakıfbank nedense meydanda olmadılar. Uzun yıllar Garanti Bankası ile olan sözleşmeler de yabancı örneklere göre zayıftı ve THY’nin ne kadar lehine olduğunu bilemiyorum" ifadelerini kullandı.

THY ile farklı bankalarla yapılan kısa vadeli sözleşmelerin etkisine bakılması ve yeniden değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Şimşek,"Kazanılan millerin sürekli zik zak çizmesi, çağrı merkezindekilerin miller konusunda yetersizlikleri, harcama yaparken ortaya çıkan bazı sorunların da giderilmesi gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

Bütün dünyada havayollarının sadakat kartları ile sahibi oldukları ticari ve stratejik değeri olan yolcu bilgilerinin (data) önemli olduğunun altını çizen Şimşek, bu değerlerin muhafaza edilmesi ve iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Şimşek, "Bu büyüklüğe ve bu güce erişmiş bir THY’nin kendine ait kredi kartının da olması şart" görüşünü vurguladı.

Mesela Delta Airlines’ın American Express ile yaptığı iş birliği gibi THY’nin yerli ve milli ödeme sistemi Troy ile de başkalarıyla da bir kredi kartı olmasının mümkün olduğunu dile getiren Şimşek, "Hatta Troy yetkilileri ve ona hükmedenler, yabancı ödeme sistemlerinin etkisinden kurtulabilirlerse, yerli ve milli ödeme sistemi ülke genelinde yaygın ve etkin hale getirilebilir. THY de bu konuda çok iyi lokomotif olur" görüşünü aktardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön