16 / 05 / 2024

TMB Başkanı Eren: Asgari ücret artışı üretim maliyetlerini artıracak, bu artışlar konut satış fiyatlarına da yansıyacak!

TMB Başkanı Eren: Asgari ücret artışı üretim maliyetlerini artıracak, bu artışlar konut satış fiyatlarına da yansıyacak!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34 zam çalışanları memnun ederken, işverenler üretim maliyetlerinin artacağından şikayetçi. TMB Başkanı Eren son bir yılda inşaat sektöründeki maliyet artışlarının önemli bölümünün işçilikten kaynaklandığını belirterek bu artışın konut fiyatlarına yansıyacağını söyledi



VERGİ YÜKLERİ HAFİFLETİLMELİ

Öte yandan İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister de yeni asgari ücrete ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Asgari ücretin yüzde 34 artışla 11 bin 402 liraya çıkarıldığını belirten Pelister, belirlenen ücretin, ‘enflasyon ile mücadelede çalışanlarımızın alım gücü ve refah payının artırılması’ adına önemli bir kazanım olarak gördüklerini dile getirdi. Diğer yandan işverenin yükünü azaltmak için verilen devlet desteğinin devam etmesinin de çok önemli olduğunun altını çizen Pelister, asgari ücret üzerindeki vergisel yüklerin hafifletilmesinin de iyi olacağını savundu. Pelister, önümüzdeki dönemde uygulamaya alınacak yeni ekonomik politikalar ile birlikte üretim, istihdam ve ihracatımızın artacağına inançlarının tam olduğunu sözlerine ekledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön