21 / 05 / 2024

TMO'nun kritik kararı ekmek zammının kapısını araladı! Ekmeğe yüzde 50 zam sinyali!

TMO'nun kritik kararı ekmek zammının kapısını araladı! Ekmeğe yüzde 50 zam sinyali!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'nun un fabrikalarına sübvansiyonlu buğday satışını durmasından sonra un fiyatları fırladı. Bu kapsamda ekmeğe yüzde 50 zam sinyali geldi. İşte detaylar... 



Cumhuriyet’te yer alan haberin detaylarına göre, Gelişmeyi değerlendiren Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, “Tüketiciyi korumak için devletin zarar yazarak üreticiye sübvansiyon vermesini olumlu görsek de bu sürdürülebilir değil "ddeiyerek bu durumu şu şekilde açıkladı, "Asıl önemli olan çiftçiyi korumak, ithalatı önlemek. Bu alım fiyatlarıyla gelecek yıl daha az üretim yapacak hale geleceğiz."

TMO nun kritik kararı ekmek zammının kapısını araladı! Ekmeğe yüzde 50 zam sinyali!

Öte yandan Sözcü'den Gamze Bal'ın haberine göre, Buğday alım fiyatlarının artmasından sonra toptan un fiyatını yüzde 21,4 yükseldi. Bu nokta da markette un fiyatlarının artması beklenirken makarnaya da 1-2 ay içinde yüzde 15 zam geleceği bekleniyor.

Buğday alım fiyatlarının açıklanmasının ardından un fiyatlarında yaşanan artış, ekmek ve makarna fiyatlarına da yeni zamları peş peşe getirecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira fiyat açıklamış, çiftçiye ton başına 1000 liralık destek verileceğini kaydetmişti.

İTO ve Esnaf Odası’na bağlı fırıncılar ise İstanbul’da satışa çıkarılan ekmeğe yüzde 33-40 aralığında bir zam gelmesi için çalışmalarını hızlandırdı.

Şu an ekmeğe resmi bir zam talebi yok. Ancak, en geç temmuz ayının ortalarında ilgili meclislere ve esnaf odasına yeni zam talebini sunacak olan fırıncılar, 200 gram ekmeğin liradan 7 TL'ye 240 gram ekmeğin ise 6 TL'den 8 TL'ye çıkmasını talep edecek.

Tarım ÜFE Mayıs'ta arttı: Aylık artış yüzde 2.14, yıllık artış yüzde 50.79 oldu!

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 1,1 milyar dolar azaldı!

Otomotiv sektöründeki fırsatçılar mercek altında


Geri Dön