17 / 05 / 2024

TOBB, deprem bölgesinde ilk kalıcı konut kampanyası için düğmeye bastı!

TOBB, deprem bölgesinde ilk kalıcı konut kampanyası için düğmeye bastı!

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 11 şehirde inşa edilecek kalıcı konutlar için ilk adım Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden geldi. İşte ayrıntılar...



Ekonomimcom'dan Handan Sema Ceylan'ın haberine göre; depremin büyük yıkım yarattığı illerde kalıcı konutların inşa edilmesi için ilk adım Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsa tarafından atıldı. 

Dün Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile video konferans yöntemiyle buluşan Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOBB’a bağlı oda ve borsalar iki formüllü bir kalıcı konut kampanyası üzerinde çalışma yürütmeye başladı. 

TOBB, deprem bölgesinde ilk kalıcı konut kampanyası için düğmeye bastı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün depremden etkilenen 10 ilde hasar tespit çalışmalarının ardından 30 bin konut inşa edileceğini duyurmuş ve inşaata Mart ayı başında başlanacağına dikkat çekmişti. 

Oda ve borsaların bu açıklamalardan sonra bir araya gelerek gerçekleştirdiği toplantıda 2 formül oluştu.

Alınan bilgilere göre; ilk formül; TOBB’un üyeleri başta olmak üzere oda bazında konut bağışı kampanyası gerçekleştirmesi ve toparlanacak yardımların TOKİ’ye devredilerek konutların yapılması olurken; ikinci formül şartnamesini TOBB’un belirlediği konutların yapılarak, depremzedelere teslim edilmesi için TOKİ’ye verilmesi oldu. 

TOBB, deprem bölgesinde ilk kalıcı konut kampanyası için düğmeye bastı!

Toplantıda hem sosyolojik hem de psikolojik açıdan zor bir dönemin içinde olan depremzedelerin geçici barınma yerlerinden bir an önce kalıcı konutlara taşınmasının önemine dikkat çekildi. 

TOKİ’nin 70 metrekarelik projelerinin baz alınabileceği de gündeme geldi. 

365 oda ve borsanın ilk adımı atacağı projenin, TOBB camiası ile sınırlı olmayacağı ifade edildi. Kampanyanın depremzedeler için yardım etmek isteyen vatandaşlar, gurbetçiler ve uluslararası toplumdan isteyenlerin katılacağı bir modelle gelecek hafta açıklanması öngörülüyor. 

Toplantıda Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “TOBB camiası her zaman milletin yanında olmuştur” derken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, “Üstümüze düşeni yapmaya hazırız” ifadelerini kullanarak yaraların sarılmasına katkıda bulunacaklarının altını çizdi. 

Bakan Kurum açıkladı: Yeni inşa edilecek deprem konutları için zemin etüdü başladı!

'Türkiye Tek Yürek'te bağış rekoru kırıldı!  115 milyar 146 milyon 528 bin TL

Depremzedelere 10 bin TL'lik destek ödemeleri başladı!


Geri Dön