29 / 04 / 2024

TOGG 900 bin TL'nin altında satışa çıkabilir!

TOGG 900 bin TL'nin altında satışa çıkabilir!

Uzun zamandır merakla beklenen Türkiye'nin yerli ve milli otomobili hakkında dönem dönem detaylar gelmeye devam ediyor. İşte TOGG ile ilgili çok önemli fiyat açıklaması...



Tuncay Özilhan, TOGG'un fiyatının 900 bin Türk Lirasının altında olacağını belirten açıklamalar yaptı.  TOGG, projesinin ortaklarından Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Dünya gazetesinden Ayşe Yücel'le bir röportaj gerçekleştirdi.  Özilhan, yerli otomobil TOGG'u 4-5 defa test ettiğini söylerken çok memnun kaldığını belirtti. TOGG fabrikasının 29 Ekim'de açılacağı açıklaya Özilhan, “Üretim yavaş yavaş başlayacak. Daha sonra da mart ayında ticari satışa çıkacağı” dedi. 

Özilhan, TOGG'un fiyatına dair "TOGG ulaşılabilir bir fiyatla piyasaya sunulacak. Biz  fizibilitede yüzde 7 ÖTV ile yola çıktık. Ardından da elektrikli otomobil ithalatı artınca yüzde 60’a yükseltiler ÖTV’yi. Ondan sonra yüzde 10’a indirdiler. Fakat biz yüzde 10’un içinde kesin kalıyoruz" diye konuştu.

TOGG'a dair değerlendirmelerini sürdüren Özilhan, “İlk aşamada ihracattan çok iç pazara yöneleceğiz. Ama kademe kademe rekabet edebileceğimizi de düşünüyoruz. Türk toplumunda inanılmaz bir talep mevcut. Ürettiğimizi satarız hiç problem değil. Araç rekabetçi de olacak. Otomobil iyi ondan hiç şüphemiz yok" ifadelerini kullandı.

Haberde yapılan hesaplamalarda, TOGG'un giriş fiyatının 'bugünün şartlarında' en fazla 900 bin Türk Lirası olacağını belirtti. Yücel, 900 bin Türk Lirasının da Türk vatandaşları için ulaşılabilir bir rakam olmadığını belirterek, aracın yüzde 7 ÖTV dilimine girmesinin önemli olduğunu söyledi.

Editör Notu: Bu haber 26 Eylül 2022 tarihinde saat 19: 31'de yazıldı. An itibarıyla dolar kuru 18 lira 45  kuruş, euro 17 lira 79 kuruş, altının gramı ise 969 lira 82 kuruş değerindedir.

Citroen C3 'ün yeni fiyatı dudak uçuklattı! İşte 26 Eylül 2022 fiyat listesi

Renault Megane Sedan fiyatları kaçmaz! İşte 25 Eylül 2022 fiyat listesi

Skoda Scala Eylül ayı fiyatlarında şok! İşte 25 Eylül 2022 fiyat listesi

 


Geri Dön