22 / 05 / 2024

TOGG satışa çıkıyor! İşte SUV modelin adı ve fiyatı!

TOGG satışa çıkıyor! İşte SUV modelin adı ve fiyatı!

Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg'un heyecanla beklenen satış süreci bu hafta başlıyor. Togg'un C- SUV modelinin ismi de belli oldu. Togg'un başlangıç fiyatı için ilk tahminlerde gelmeye başladı.



 İKİ FARKLI VERSİYON

Bu modelin 160 kW güce (218 beygir) sahip arkadan itişli ve 320 kW güce (435 beygir) sahip dört tekerlekten çekişli olmak üzere iki farklı versiyonu olacak. 160 kW’lık versiyon 7.6 saniyede 0’dan 100 km/s hıza, 320 kW güç üreten versiyon ise 4.8 saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıkabilecek. Otomobilin daha az güce sahip versiyonu tam şarj ile 300 kilometre civarında, güçlü versiyonu ise 500 kilometre civarında bir menzile sahip olacak. Togg C-SUV hızlı şarj desteği sayesinde, hızlı şarjı destekleyen istasyonlarda 25 dakikada bataryalarını yüzde 80 doldurabilecek.

ŞARJ İSTASYONU HAMLESİ

Türkiye'nin otomobili kesintisiz sürüş deneyimi yaşatacak. Togg'un yerli üretim şarj istasyonu olan Trugo'nun ülke geneline yayılması için kritik bir hamle yapıldı.

FİYATTA 1 MİLYON TL BEKLENTİSİ HAKİM

TOGG satışa çıkıyor! İşte SUV modelin adı ve fiyatı!

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen elektrikli araç ÖTV matrahlarıyla birlikte heyecanla beklenen Togg’da tahminlere sebep oldu. Togg’un 2 tekerden motorlu 200 beygirlik 150 kW C-SUV seçeneğinin 1,6 milyon lira tavan sınırlaması nedeniyle ulaşılabilir bir fiyata satılacağı gündeme geldi.

Vatandaşlar tarafından başlangıç paketlerinin 1 milyon lira ile satışa çıkması tahmin edilen C-SUV Togg’un talipleri ise gün geçtikçe artıyor. 5 Şubat’ta gerçekleştirilmesi planlanan NFT satışı için 20 bin kişi Togg’un uygulaması Trumore üzerinden cüzdan açmış ve almak için açık artırmaya katılmıştı.

Trugo'nun 81 ilde 600'ün üzerinde lokasyonda 1000 adet yüksek performanslı şarj cihazı kurma hedefi ile uyumlu olarak öncelikle 400 Shell istasyonu belirlendi. Belirlenen bu lokasyonların 320'sinde Trugo, 80'inde ise Shell & Turcas cihazların kurulumundan sorumlu olacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne üye işletmeler, Trugo kurulması için yer sağlayabilecek. Uygun alanlar Togg'a bildirilecek. Togg, istasyon ağını oluşturacak şekilde uygun yerleri değerlendirecek. Şarj istasyonları için yeterli elektrik altyapısı da bir diğer koşul olacak. Mülkiyet sahibi yalnızca enerji alt yapısını karşıladığında cirodan yüzde 5 pay alacak.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 13 Mart 2023 tarihinde saat 21.26'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,97 Türk Lirası, Euro 19,97 Türk Lirası, altının gramı ise bin 164 Türk Lirası değerinde.

EYT açıklaması: ‘Onlar da kapsama dahiller…’

İslam Memiş’ten altınla ilgili tarihi uyarı: “Bunu yapmayan kaybeder.”

İslam Memiş altın için Çarşamba'yı işaret etti!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön