19 / 05 / 2024

TOGG'da dikkat çeken ÖTV detayı! Sır gibi saklanıyordu

TOGG'da dikkat çeken ÖTV detayı! Sır gibi saklanıyordu

Mart ayında satışa çıkacak Togg'un elektrikli SUV modeli, ilk etapta 3 farklı donanım paketi ile görücüye çıkacak. İşte detaylar...



Yerli otomobil TOGG'la ilgili flaş bir gelişme yaşandı. HaberTürk'ten Yiğitcan Yıldız TOGG'un donanım özelliklerine ulaştı. Ayrıca ÖTV ile ilgili bir detayı aktardı. İşte tüm ayrıntılar...

3 FARKLI DONANIM PAKETİ OLACAK
Togg'un üretim üssündeki incelemelerimiz sırasında edindiğimiz bilgiye göre, Şubat ayında fiyatı açıklanacak ve Mart ayında satışa çıkacak yerli otomobil, ilk etapta 3 farklı donanım paketi ile vatandaşın beğenisine sunulacak.

Bu donanım paketleri arasında ise diğer markalara benzer bir politika izlenecek.
Buna göre, donanım paketine göre otomobilin jantları 17,18 ve 19 inch boyutunda gelecek. Giriş versiyonda cam tavan opsiyonu sunulmayacak, ama üst versiyonlarda açılamayan sabit bir cam tavan yer alacak.

Elektrikli C-SUV'un yan aynaları da konvansiyonel biçimde alt versiyonlarda kendine yer bulacak. Fakat üst versiyonlarda opsiyon olarak yan ayna yerine kamera alınabilecek.

Donanım paketine bağlı olarak aracın güvenlik donanımları, batarya seçenekleri ve güç çıkışı değişkenlik gösterecek. Ayrıca üst versiyonda elektrikli ayarlanabilir deri koltuklara yer verilecek, alt versiyonlarda ise manuel ayarlanabilir kumaş koltuklar gelecek.

Aracın dış görünümde donanım paketine bağlı olarak gümüş veya siyah renk tavan barları kullanılacak.

DEV EKRANLAR STANDART
Aracın kokpitini boydan boydan saran 29.8 inch boyutundaki multimedya ekranlarının her donanım paketinde standart olarak yer alacağını da belirtelim.

Togg'un multimedya sistemlerinin ekranı Vestel tarafından üretiliyor. Togg'un yerlileştirilen işletim sistemi Android tabanlı olarak çalışırken, bu işletim sistemleri ise Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon SA8155P işlemci platformu üzerinde çalışıyor.

Aynı anda 3 farklı fonksiyonu yerine getirebilen multimedya ekranındaki farklı bir özellikten de bahsetmek gerek.

Örneğin, otomobil hareket halindeyken, ön yolcu kendi önündeki ekrandan film izliyorsa, sürücünün bu ekrana 2 saniyeden fazla bakması kokpit üzerindeki araç içi sensörler ile tespit edilecek ve oynatılan film kapatılacak. Böylece, sürüş güvenliğine katkı sağlanacak.

Bu noktada, elektrikli SUV modelde satışa çıkmadan önce toplanacak ön talebe göre donanım versiyonu sayısının değişme ihtimali bulunduğunu, ayrıca farklı ihraç pazarlarında da tüketici beklentisine bağlı olarak farklı donanımların eklenebileceğini de belirtmek lazım.


Geri Dön