26 / 07 / 2024

TOGG'da dikkat çeken ÖTV detayı! Sır gibi saklanıyordu

TOGG'da dikkat çeken ÖTV detayı! Sır gibi saklanıyordu

Mart ayında satışa çıkacak Togg'un elektrikli SUV modeli, ilk etapta 3 farklı donanım paketi ile görücüye çıkacak. İşte detaylar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


DÜŞÜK ÖTV DİLİMİNDE KALACAK
Togg'un fiyatı henüz açıklanmazken, bu konuda ipucu verecek dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Togg'un daha önce açıklanan batarya özelliklerinin güncellendiğini de yine fabrikadaki gezimiz sırasında öğrendik.

Aldığımız bilgiye göre, otomobilin güçlü versiyonu 320 kW (420 beygir) motor gücüne sahip olarak 4x4 çekiş sistemine sahip olacak. Bu model 0'dan 100 km/s hıza 4.8 saniye içinde çıkıyor. 88.5 kw/h batarya kapasitesine sahip bu versiyon tam şarj ile 500 kilometre menzil değeri sunacak.

4x2 çekiş sistemine sahip versiyon ise, 159.9 kW motor gücüne sahip olacak. Ayrıca, otomobilin giriş versiyonunu da oluşturacak bu versiyonda görev yapan bataryanın kapasitesi 52.4 kw/h olacak. Bu versiyon ise 0'dan 100 km/s hıza 7.6 saniye içinde çıkıyor. Otomobilin bu değerler ile menzil değeri ise 300 kilometre olacak.

Daha önce 160 kW olarak açıklanan motor gücünün bir kademe düşürülmesi, otomobilin fiyatına da doğrudan etki edecek.
Öyle ki, Temmuz ayında elektrikli otomobillerin ÖTV oranlarında yapılan düzenleme ile, motor gücü 160 kW'den fazla olan otomobillerin ÖTV oranı yüzde 50 ve yüzde 60, motor gücü 160 kW'den düşük olan otomobillerin ÖTV oranı ise yüzde 10 ve yüzde 40 şeklinde belirleniyor.

Togg'un giriş versiyonun motor gücünün 160 kW'den daha düşük olacak şekilde ayarlanması, otomobilin ÖTV oranının düşük dilimde kalmasının da önünü açacak.

Bu şartlar altında, Togg'un yüzde 10 ÖTV diliminde kalması için, vergisiz fiyatının (matrah) 700 bin TL'nin altında kalması yeterli olacak. Aksi halde otomobilin en düşük ÖTV oranı yüzde 40 olacak.


Geri Dön