05 / 05 / 2024

TOGG’un fiyatını belirleyecek kıstas kesinleşti

TOGG’un fiyatını belirleyecek kıstas kesinleşti

TOGG’un çıkış fiyatının 60-70 bin Euro civarı olması beklenirken fiyatı etkileyecek bir kıstas daha kesinleşti. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, yaptığı son açıklamada TOGG’un çıkaracağı araçla ilgili “Yüzde 10 ÖTV diliminin içinde kesin kalacağız” açıklamasında bulundu.



Kendisinin de 4-5 defa aracı kullandığını söyleyen Özilhan,  çok memnun kaldığını belirtti, “Şimdi 5 ortak sermayeleri ortaya koyduk ve koymaya devam ediyoruz. Taahhütleri herkes yerine getiriyor” ifadelerini kullandı. Fabrikanın 29 Ekim’de açılışının yapılacağını söyleyen Özilhan, “Üretim peyderpey başlayacak. Bundan sonra da mart ayında ticari satışa başlayacağız” dedi.

Özilhan Togg’un satışının geleneksel bir yolla yapılmayacağını söyledi. Togg’da bayilik sistemi de olmayacak. Togg’un servis hizmeti de farklı olacak. Özilhan bu konuda, “Tam olarak açıklamayalım. Ama geleneksel modellerin dışında bir servis hizmeti olacak. Servis konusunda da çalışmalar var, tüketicinin bu konuda da hiç endişesi olmasın” dedi.

Tuncay Özilhan, “İlk yola düştüğümğüzde hedef fiyatı koyduk ve bütün parça siparişlerini buna göre tamamladık. O hedef fiyata ulaştık. Üstüne de çıkmadık. Euro bazında bir fiyat koymuştuk. Üzerinden iki yıl geçti ama aynı yerde duruyoruz. Togg ulaşılabilir bir fiyatla piyasaya çıkacak. Biz yola çıkarken fizibilitede de yüzde 7 ÖTV ile yola çıkmıştık. Sonrasında elektrikli otomobil ithalatı da artınca yüzde 60’a çıkardılar ÖTV’yi. Ondan sonra ise yüzde 10’a düşürdüler. Fakat ÖTV olarak biz yüzde 10’un içinde kesin kalıyoruz. Yüzde 7 hesaplamıştık ama. Üç puanlık bir fazlalık var ama onu da çözebiliyoruz, problem değil. Türk vatandaşının ulaşabileceği bir otomobil düşünüyoruz” diye konuştu.     

Jeep fiyatları güncelledi! Jeep 1 Ekim 2022 fiyat listesi

 Fiat’ın ÖTV muafiyetli araçlarını biliyor musunuz? Fiat 30 Eylül 2022 fiyat listesi

Kartondan yapılan yeni Citroen Oli: Böyle bir araba ne gördünüz ne de duydunuz!


Geri Dön