04 / 05 / 2024

TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? Bakan Kurum açıkladı!

TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresinin uzatılıp uzatılmayacağını açıkladı. Peki TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı...



- Başvuru sayısı 5 milyona yaklaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir gazetecinin sorusu üzerine, Sosyal Konut Projesi'nde başvuru sayısının 5 milyona yaklaştığını dile getirdi. Bakan Kurum, başkent Ankara'da 25 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 5 bin konutun temelini atacaklarını kaydetti.

TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? Bakan Kurum açıkladı!

Son projelerinde Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesi kapsamında tüm Türkiye'de 250 bin sosyal konut açıkladıklarını ve 81 ilde nüfusları oranında, gerek merkezde gerek ilçelerinden gelen talepler doğrultusunda dağıtım yaptıklarını söyledi. İki milyona yakın gencin başvurduğunu kaydederek, şu an için başvuru süresini uzatmak gibi bir çalışmaları olmadığını  gelen talepler doğrultusunda bu ihtiyacı da gidermeye çalışacaklarını söyledi. 
 
Arsa başvurularının 10 Ekim tarihinde başlayacağını ve 7 Kasım tarihine kadar devam edeceğini söyleyerek, kuraların hepsinin noter huzurunda çekileceğini söyledi. 2023 yılının ilk çeyreğine kadar bütün kuraları arsada ve konutta bitirmeyi hedeflediklerini dile getiren Bakan Murat Kurum, arsadan ya da konuttan hangisi çıkmışsa, vatandaşımız hangisine müracaat ediyorsa bu manada öncelik hakkını kendisine vereceklerini söyledi. 

Elindeki doları bozdurmayı düşünenlerin uykuları kaçacak! Selçuk Geçer art arda rakam verdi! Bu açıklamaya kulak verin!

Milli Emlak o ilde 25 bin TL'ye konut imarlı arsa satıyor! 

Nef Arsa Amerika'da 49 bin dolara arsa! Kaliforniya'da dövizle kira geliri fırsatı!


Geri Dön