05 / 05 / 2024

TOKİ başvuru iptali nasıl yapılır? TOKİ başvurusu iptal edilince para iadesi yapılır mı?

TOKİ başvuru iptali nasıl yapılır? TOKİ başvurusu iptal edilince para iadesi yapılır mı?

TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuruları daha ilk günlerden rekor seviyelere ulaştı. Peki yapılan TOKİ başvuruları nasıl iptal edilir? TOKİ başvurusu iptal edilince para iadesi alınabilir mi?



TOKİ BAŞVURU İPTALİ NASIL YAPILIR?

TOKİ 250 bin konut projesi kapsamında yapılacak konutların güncel listesini yayımladı. Yayınlanan güncel listenin ardından, TOKİ’den ucuz konut konut sahibi olmak için başvuru yapanlar farklı yerden ev almak için TOKİ başvurusunu iptal etmek istiyor. Peki TOKİ başvurusu nasıl iptal edilir? TOKİ başvurusunu iptal etmek için sözleşmeyi imzalamamak yeterli oluyor. Sözleşmenin imzalanmasının akabinde taksitlerin ödenememesi durumunda ise evin satışı için TOKİ ile iletişim halinde olmak gerekiyor.

Sözleşme imzalamayan, banka komisyonu ve damga vergisi ödemeyen ve ayrıca konut tesliminde KDV yatırmayan hak sahiplerinin ise konut alma hakları da iptal ediliyor. Yine gerçeğe uygun beyanda bulunmayanların da konut alma hakları iptal edilecek.

TOKİ başvuru iptali nasıl yapılır? TOKİ başvurusu iptal edilince para iadesi yapılır mı?

TOKİ BAŞVURUSU İPTAL EDİLİNCE PARA İADESİ YAPILIYOR MU?

TOKİ’den açıklanan bilgiye göre, başvuru süreci 14 Eylül 2022 - 31 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Açıklanan bu zaman diliminde TOKİ başvurusunu iptal edenler yatırdığı 500 TL'yi ilerleyen dönemlerde hesaplarında görebilecek. Fakat TOKİ başvurusu, şartların yerine getirilmemesi durumunda iptal edildiyse yatırılan 500 TL’nin geri ödemesi yapılmayacak.

Yapı Kredi çıldırdı! Yeni promosyon tam tamına 35 bin TL!

Garanti BBVA’dan emeklilere yeni promosyon! Rakam belli oldu

Asgari ücretliye 16 bin 106 TL verilecek! Sakın kaçırmayın!


Geri Dön