16 / 05 / 2024

TOKİ desteği ile ev almak isteyenler dikkat! Bu tuzağa düşmeyin

TOKİ desteği ile ev almak isteyenler dikkat! Bu tuzağa düşmeyin

Milyonlarca kişiyi ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), vatandaşları kendi isimlerini kullanarak yapılabilecek dolandırıcılıklara karşı uyardı. İşte detaylar…



SADECE HALK BANKASI VE ZİRAAT BANKASI İLE İŞLEM YAPILMAKTA

TOKİ ile satışa çıkarılan konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu ve benzeri işlemlerinin tamamının, TC Halk Bankası ve TC Ziraat Bankası'nın yetkili şubeleri aracılığıyla yapıldığı söylenirken, "Başka bir banka şubesi ve/veya şahıs hesapları üzerinden işlem yapılmamaktadır. Ayrıca herhangi bir kooperatif veya dernek vasıtasıyla bir talep ya da ön talep ya da kapora ve benzeri alınarak işlem yapılmamaktadır” şeklinde ifadeler kullanıldı.

Yapılan açıklamada, telefonla da bu sistemin ilerleyebileceği vurgulanırken, “Bu sebeple size telefonla veya şahsen ulaşarak konut satışı vadeden, ödeme talep eden kişi veya kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir” denildi.

TOKİ desteği ile ev almak isteyenler dikkat! Bu tuzağa düşmeyin

444 86 54’Ü ARAYIN

Yayımlanana duyuruda, TOKİ’den yararlanmak isteyen vatandaşların böyle bir şey ile karşılaması dahilinde, suç duyurusunda bulunulması gerektiği söylenirken, “Ayrıca sizinle irtibata geçerek para talebinde bulunulması durumunda savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için, İdaremizin internet sayfası 'www.toki.gov.tr', çağrı merkezi '444 86 54', kurumsal sosyal medya hesapları ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemeleri, iş ve işlem yapmamaları gerekmektedir" ifadelerine yer verilerek metin bitirildi.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 22 Temmuz 2022 tarihinde saat 14.16’da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,98 Türk Lirası, euro 18,06 Türk Lirası, altının gramı ise 977 Türk Lirası değerinde.

YKS’ye giren öğrenciler buraya! İşte bölüm bölüm 2022 yılı üniversite ücretleri

20 bin öğretmen ataması yapılacak! MEB 2022 öğretmen ataması başvurularını açıkladı

Milyonlarca İstanbulkart’ı olanlar dikkat! Para iadesi alacaksınız

İŞKUR’dan iş arayanlara müjde! KPSS şartsız en az 8 bin 850 TL verilecek


Geri Dön