29 / 04 / 2024

TOKİ İlk Evim Arsa projesinde buna dikkat! Arsanız geri alınabilir!

TOKİ İlk Evim Arsa projesinde buna dikkat! Arsanız geri alınabilir!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, T0Kİ İlk Evim Arsa projesi ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. İşte T0Kİ İlk Evim Arsa projesinde dikkat etmeniz gereken o nokta...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden "İlk Evim Arsa Projesi. Bir milyon konut arsası" başlıklı bir son dakika paylaşımı yaptı.

Bakan Murat Kurum'un yaptığı paylaşıma göre, 350 ile 500 metrekarelik arsalar üzerindeki konutlar, en fazla brüt 150 metrekare olacak, zemin artı 4 ve artı 5 katı aşmayacak. Hak sahipleri çoğunluk sağlar ve inşa konusunda yardım talep ederse Toplu Konut İdaresi Başkanlığı destek olacak.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, planları onaylanan, hak sahibi belli olan arsaların tapuları, aralık ayı itibarıyla verilecek.

TOKİ İlk Evim Arsa projesinde buna dikkat! Arsanız geri alınabilir!

Söz konusu arsaların altyapı çalışmalarını Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yapacak. Elektrik, su, kanalizasyon, stabilize yol altyapıları 2 senede etaplar halinde tamamlanacak.

Konut için ise 2 sene şartı olacak, iki senede konutu bitiremeyen hak sahiplerinden arsası, ödemiş olduğu paranın yüzde 10'luk kısmı kesilerek geri alınacak.


Geri Dön