07 / 05 / 2024

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim başvurularının 3'te 1'i gençlerden!

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim başvurularının 3'te 1'i gençlerden!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'ne yapılan yaklaşık 5 milyon başvurunun 1 milyon 714 bininin gençlerden olduğunu söyledi.



"Kore ve Kıbrıs gazileri de bu projeye başvurabilecekler"

Kore ve Kıbrıs gazilerinin projeye başvuramamalarına ilişkin şikayetlerin anımsatılması üzerine Kurum, bu talebin de çok geldiğini söyleyerek, "Biz şehit ve gazi ailelerimize yüzde 5 kontenjan ayırdık ve 250 bin konutun yaklaşık 12 bin 500'ü, şehit ve gazi ailelerimiz için ayrılmış durumda. Gelen talep üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızla görüştük ve bu çerçevede güzel de bir çalışma yaptık. Evi olmayan Kore ve Kıbrıs gazilerimiz de bu projeye başvurabilecekler. Zaten diğer şehit ve gazi ailelerimiz üzerinde evi varsa da başvurabiliyor." dedi.

Bakan Kurum, İlk Evim İlk İşyerim Projesi'nin bütün sektörlerde istihdamı artıracağını, yeni istihdam alanlarının oluşturulacağını da sözlerine ekledi.

Söz konusu bu projeyle 250 sektörde toplam 200 bin yeni istihdam alanının oluşacağını da değinen Murat Kurum, "Gençlerimiz, yeni mühendislerimiz, mimarlarımız, teknikerlerimiz, harita mühendislerimiz bu noktada bu projelerimizde rahatlıkla çalışabilecek. Bunun dışında Bakanlığımız hem bize hem de bağlı olduğumuz kuruluşlarımıza yeni mühendisler, mimarlar almaya devam edecek." dedi.

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim başvurularının 3 te 1 i gençlerden!

Orta gelir grubuna ilişkin sosyal konut projesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de yıllık yaklaşık 600 bin yeni konut inşa edildiğini kaydederek, "Arz talep dengesiyle alakalı. Ben burada talep karşısında arzı artırıyorum. Şimdi orta gelire de yapacağız. Orta gelire de arkasından proje açıklayacağız. Dolayısıyla o 600 bin içerisinde de orta gelirin alabileceği şartları sağlamaya çalışacağız. Bunu da Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Emlak Konut'la çalışıyoruz. Bu projeyi açıkladık kiralar ve konut fiyatları düştü, düşmeye de devam edecek." dedi.

 

TOKİ indirim kampanyası 2022 ne zaman? TOKİ indirim kampanyası şartları nelerdir?

TOKİ konut, iş yeri ve arsa indiriminden bu kişiler yararlanamayacak! Az vaktiniz kaldı

Milyonlar bekliyordu! TOKİ indirim kampanyasının detayları belli oldu


Geri Dön