02 / 05 / 2024

TOKİ peşinat ödenmezse ne olur?

TOKİ peşinat ödenmezse ne olur?

TOKİ sosyal konut projeleri gündemde yer alıyor. Kura çekimini büyük bir merakla bekleyen vatandaşlar, “TOKİ peşinat ödenmezse ne olur?” sorusunu da sormadan geçmiyor. İşte araştırılan detaylar!



TOKİ PEŞİNAT ÖDENMEZSE NE OLUR?

TOKİ sosyal konutun geri ödemelerini geciktirirsem sıkıntı yaşar mıyım? sorusu şu aralar sık sık gündeme geliyor. İki taksit ve üzerinde ödeme yapmayan konut alıcılarına iki adet ihtarname gönderiliyor. 30 günlük süre dolduktan sonra ise banka aracılığıyla İdaremize tüm dosyaların gönderilmesiyle beraber yasal işlem süreci başlamış oluyor.

TOKİ EVLERİ KİRALANABİLİR Mİ?

TOKİ'nin şartnamesinde yer alan bilgilere göre, alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalanan konutlarda borcun bitme tarihine kadar, alıcının ya da ailesi için ikamet koşulu aranmakta olup, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi durumunda sözleşmeleri iptal edilmektedir.

2022 TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 20 ilde 204 iş yerini 1 Eylül ayında açık artırma usulü ile satışa çıkardı. İş yeri satın alacak kişiler, iş yerlerine yüzde 25, yüzde 50 peşinat ve 120 ay vade ile sahip olurken Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde peşinat fiyatlarına dair net bir açıklama yapılmadı.

TOKİ BAŞVURUSUNDA DAİRE SEÇİLİYOR MU? TOKİ KONUT BELİRLEME KURASI NEDİR?

TOKİ sosyal konut başvurular, konut tipi bilindiği üzere 2+1 ve 3+1 konutlar yapılacak ve herhangi bir ayrım olmaksızın, proje kapsamında başvuru yapılacaktır. Ayrıntılı bilgi ise hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan "Konut Belirleme Kurası" ile netliğe kavuşacak.

TOKİ EV KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

2022 TOKİ kura çekimine dair detaylar belli oldu. Kura çekimi tarihi ise etap etap yapılacak. Kura çekim tarihi Mart 2023 yılında sonlanacak. TOKİ’nin hayata geçireceği projelerinin sonuçları, kura başvuru işlemlerinin tamamlanmasından hemen sonra Kasım ayında kura çekimi ile belli olacak.

Ankara TOKİ 2022 nerede yapılacak? İşte TOKİ  Ankara  konut projesi detayları!

Antalya'da yeni TOKİ evleri nereye yapılacak 2022?


Geri Dön