21 / 05 / 2024

TOKİ sosyal konut başvuru tarihi belli oldu mu? İşte 2022 TOKİ sosyal konut detayları!

TOKİ sosyal konut başvuru tarihi belli oldu mu? İşte 2022 TOKİ sosyal konut detayları!

TOKİ bünyesinde yapılacak olan sosyal konut başvuru tarihleri soruluyor. İşte 2022 TOKİ sosyal konut detayları!



SOSYAL KONUT TAKSİTLERİNİ ASGARİ ÜCRETLİ RAHAT ÖDEYECEK!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projeyle ilgili şunları söyledi; "Proje bağlamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde de 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilir. 30 yaş altı gençlere de yüzde 20 kontenjan temin edilecek. Yaş aralığı ve bir oran belirleyeceğiz. Farz edelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler denilen bir kategori yoktur, o kategori gençlere aittir. 240 aya kadar da vade olanağı olacak."

Konutların aylık taksitlerinin asgari ücretli çalışanların ödeyebileceği bir tutar olduğunu belirten Bakan Kurum, "Ödemelerin toplam ev, hane başına gelirinin yüzde 30'unu geçmemesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

BAKAN KURUM: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 13 EYLÜL'DE DETAYLARI AÇIKLAYACAK!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter'dan yaptığı açıklamada, “Vatandaşlara en iyisini sunmak, vermek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Paylaşımın devamında da "Yüzyılın sosyal konut projesinde tarih 13 Eylül." bilgisini veren Bakan Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 13 Eylül tarihinde tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını duyuracak” dedi.

SOSYAL KONUT PROJESİNİN DETAYLARI NELERDİR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum paylaşımında, projeye ilişkin detayları içeren infografiğe de yer verdi. Bu belirtilen şartlara göre Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi ile vatandaşlar 81 ilde kira öder gibi ev sahibi olacak. Konut, konut arsası ve sanayi sitelerinin yer alacağı projede, emekliler, şehit yakınları, gençler ve gaziler ile engellilere kontenjan verilmiştir. Evler, yerel ve yatay mimariye uygun, sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemeler ve yenilenebilir enerji sistemlerini içerecek bir şekilde inşa edilecek.

EXXEN’de zamma boğuldu! İşte EXXEN güncel fiyatlar!

Toyota Corolla 2022 ne kadar? İşte Toyota Corolla 2022 fiyat listesi!

Fazla yakıt tüketimine son! En az yakan araba hangisi 2022?


Geri Dön