30 / 04 / 2024

TOKİ Yunusemre Konutları'na başvurular başladı!

TOKİ Yunusemre Konutları'na başvurular başladı!

Yunusemre Belediyesi, TOKİ ile işbirliği yaparak Manisa'nın en büyük sorunu olan konut sorununu çözmek için 5 bin 500 adet konut projesini hayata geçiriyor. Konutların ilk etabı olan bin 150 tanesinin ön başvuruları 1 Haziran'da başladı.



Yunusemre Belediyesi,  TOKİ  ile işbirliği yaparak Manisa'nın en büyük sorunu olan konut sorununu çözmek için 5 bin 500 adet konut projesini hayata geçiriyor. İlk etapta yapılacak olan bin 150 konut için başvurular başladı. Başvurular 6 Temmuz'da TOKİ'ye teslim edilecek. Başkan Çerçi, Manisa'da yeni bir şehir kuracaklarını kaydederek, ilk etap konutların bedelinin 115 milyon TL olduğunu vurguladı. 


YUNUSEMRE Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi'nin(TOKİ) Akgedik mevkiinde yapacağı yeni şehir projesinin ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya başladı. 

Toplamda 5 bin 500 adet yapılması planlanan konutların ilk etabı olan bin 150 tanesinin ön başvuruları 1 Haziran itibariyle başladı.

 

Başvurular 30 Haziran'a kadar devam edecek. Beyaz Masa'ya yapılan başvurulara vatandaşlara ilk günden itibaren yoğun ilgi göstermeye başladı. Yunusemre Belediyesi'nin koordinesinde alınacak olan başvuruların ardından 6 Temmuz tarihinde tüm dosyalar TOKİ'ye ulaşmış olacak. 


KONUTLARIN BEDELİ 550 MİLYON LİRA 


Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi basm mensuplarıyla bir araya gelerek Akgedik mevkiinde yapılacak olan TOKI konutları ile ilgili son gelişmeleri paylaştı. Başkan Çerçi, Manisa'da yeni bir şehir kurulacağını söyleyerek/'Bir yıllık bir belediye olmamıza rağmen tüm ekibimiz bu proje için çok çalıştı. 1 Haziran itibariyle de ön başvuruları almaya başladık. 

İlk etapta yapılacak olan bin 150 konut için süreç başladı. Belirlenen kriterler var. Vatandaşlarımız bunları belediyemiz bünyesindeki Beyaz Masadan ulaşabilir. 30 Haziran'a kadar bu süreç devam edecek. İhale süreci de yaklaşık 3 ay gibi bir süre. İnşaat başladıktan sonra da kura çekimi yapılacak. 


Bizim 6 Temmuz'a kadar ilgili dosyalan TOKİ'ye ulaştırmamız gerekiyor" dedi. 5 bin 500 konutun toplam bedelinin yaklaşık 550 milYUNUSEMR BELİıDYES yon TL olduğunu söyleyen Başkan Çerçi, ilk etap maliyetinin de yaklaşık 115 milyon TL olduğu bilgisini verdi. İlk etap için bin 150 konutun 935 tanesi 2+1, 206 tanesi de 3+1 şeklinde olacak. 


YERİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM 


Çerçi, ayrıca Laleli ve Mesir mahallerinde yapmayı planladıkları kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çalışmaların ve örnek projelerin hazırlandığı bilgisini verdi. Manisa Biiyükşehir Belediyesi'nin Hafsa Sultan Mahallesinde yapmayı planladığı kentsel yenileme projesi ile ilgili en son alınan ortak çalışma hakkında bir gelişme olmadığı bilgisini de veren Başkan Çerçi, Laleli ve Mesir ahallesini ıkapsayan kentsel dönüşüm ile 'ilgili de önemli adımlar attık, yaptığımız her aşamayı Çevre ve şehircilik Bakanlığı ile koordineli yürütüyoruz. 

Bu yerinde kentsel dönüşüm olacak. Yani oradaki vatandaşımızı alıp başka bir yere taşımayacağız. 

Proje bitiminde herkes aynı mahallesinde yaşayacak. Orası Yunusemre'nin merkezi olacak. En fazla 8 katlı binalardan oluşturmayı düşünüyoruz. Yeşil alan bakımından da oldukça zengin olacak" diye konuştu. 


Manisa Yarın


Geri Dön