09 / 05 / 2024

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı 716 konutu için 763 milyon TL! İhaleyi Yılkanur İnşaat aldı!

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı 716 konutu için 763 milyon TL! İhaleyi Yılkanur İnşaat aldı!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahında TOKİ’nin etaplar şeklinde hayata geçireceği toplu konutlar için ilk imzalar atıldı. TOKİ’nin Arnavutköy Baklalı’da 716 konuttan oluşan 2’nci etap için düzenlediği ihale 763 milyon Türk Lirası bedelle sonuçlandı. İşte ayrıntılar...



Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; 763 milyon Türk Lirası tutarındaki tek teklifin sahibi Yılkanur İnşaat ile TOKİ arasında 21 Kasım 2022 tarihinde sözleşmeye imza atıldı. Kanal İstanbul manzarasına sahip konutların inşasının 650 günde tamamlanması hedefleniyor.  Ankara merkezli Yılkanur İnşaat, Türkiye genelinde toplu konut ve cezaevi inşaatlarına imza atıyor. 

KANAL İSTANBUL MANZARALI KONUTLARIN DİĞER ETAPLARINDA SON DURUM NE? 

TOKİ nin Kanal İstanbul manzaralı 716 konutu için 763 milyon TL! İhaleyi Yılkanur İnşaat aldı!

Projenin 844 konutluk 1'inci etabı için 9 Aralık 2022 tarihinde ihale gerçekleştirilecek. Bu etap için Eylül'de ihale düzenlenmişti. Ancak, tüm tekliflerin yaklaşık maliyeti aşması sebebiyle ihale iptal edilmişti. 

621 konutun yer alacağı 3'üncü etabın ihalesi 5 Aralık 2022 düzenlenecek. Bu etap için geçtiğimiz Eylül'de açılan ihale için de aynı gerekçeyle iptal kararı verilmişti. 

Kasım'da gerçekleştirilen 925 konutun yer alacağı 5'inci etap ve Ekim'de gerçekleştirilen 826 konutun bulunacağı 4'üncü etap ihaleleri henüz değerleme aşamasında olarak görünüyor. 

TOKİ nin Kanal İstanbul manzaralı 716 konutu için 763 milyon TL! İhaleyi Yılkanur İnşaat aldı!

Geçtiğimiz günlerde Kanal İstanbul projesinin çevresinde yer alan araziler ile ilgili dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Basında yer alanlara göre; tartışmaların odağında yer alan ve çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin çevresinde arazi toplayan yabancı gayrimenkul şirketleri pazarlama çalışmalarında da harekete geçti. 

Geçtiğimiz Haziran'da mega kent İstanbul'da kurulan Elhaj Grup, Kanal İstanbul manzarasına sahip arazilerini,i “Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur” ifadesiyle satışa sunmuş. 

TOKİ'den Kanal İstanbul'a komşu 1,1 milyar TL'lik 925 yeni konut! Projeyi Gürtaş Yapı inşa edecek!

Kanal İstanbul çevresindeki arsalar 'Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur' diyerek satışa çıkarılmış!

Kanal İstanbul'da şok gelişme! Mahkeme resmen karar verdi! Keşif ve bilirkişi incelemesi yapılacak!


Geri Dön