28 / 04 / 2024

Toprak Mahsulleri Ofisi 1530 lira farkla ayçiçek yağı satın alacak! İşte detaylar...

Toprak Mahsulleri Ofisi 1530 lira farkla ayçiçek yağı satın alacak! İşte detaylar...

Toprak Mahsulleri Ofisi'nden flaş ayçiçek yağı adımı geldi. Küresel piyasada fiyatları yüzde 30 kadar düşen ayçiçek için ofis ihale açtı. TMO, ihaleye çıktığı firmalar piyasanın 90 dolar (1530 lira) yüksek fiyat vermesine rağme ihaleyi kazandı. İşte detaylar...



Ayçiçek bitkisinin hasat edilmesine ksıa bir zaman aralığı kalmışken Toprak Mahsulleri Ofisi'nden sürpriz bir  ihale adımı geldi. TMO, yerli ayçiçeği hasadına az bir zaman kala 18 bin ton yağ alım ihalesi gerçekleştirdi. İhaleyle Yayla Gıda'dan 12 bin ton ve Aves firmasından 6 bin ton alım yapılacak ayçiçek yağının uluslararası piyasadan yaklaşık 90 dolar daha yüksek rakama, bin 489 dolar (25 bin 313 lira) alım yapıldı.

İhaleye adı geçen iki firmanın katıldığı ve uluslararası piyasadan yaklaşık 90 dolar daha yüksek fiyatla, ton başına bin 489 dolardan alım yapılacağı öğrenildi.  TMO, daha önce yaptığı iki ihalede de piyasadan daha yüksek fiyatla alım yapmıştı. Bugün gerçekleştirilen ihaleyi kazanmak için 7 firma yarıştı. İhale yoluyla Yayla Gıda'dan 12 bin ton ve Aves firmasından 6 bin ton alım yapılacak.

Dünya gazetesinin haberine göre, TMO, son dönemde artan ayçiçek yağ fiyatlarına karşı geçen yılın sonunda ihaleyle yurt içi piyasaya ucuz ürün vermek için ithalata yönelmişti. Öte taraftan TMO, bugün ayçiçek yağı fiyatlarına zam yaptı. TMO, daha önce 129 liraya satışa sunduğu 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatını 135 liraya yükseltti.

Toprak Mahsulleri Ofisi 1530 lira farkla ayçiçek yağı satın alacak! İşte detaylar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön