11 / 05 / 2024

Trabzon 2011'e hazırlanıyor

Trabzon 2011'e hazırlanıyor

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2011 yılında kentte düzenlenecek "Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları" için kolları sıvadı



Finlandiya'nın Tampere şehrinde yapılan 10. Avrupa Olimpik Gençlik oyunlarını izleyerek 11. Oyunlar için bayrağı devralan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2011 yılında kentlerinde yapılacak "Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları"na en iyi biçimde hazırlanacaklarını söyledi.

ŞEREFLE DEVRALDIK

Başkan Gümrükçüoğlu, Finlandiya'dan Olimpiyat bayrağını şerefle, onurla devralarak Trabzon'a döndüklerini belirterek, "Trabzon Uluslararası Karadeniz Oyunları'nı başarıyla organize etmiş bir kent. 2011 oyunları için daha büyük bir organizasyon gerekiyor.Tampere'deki oyunlarda 49 ülke yarıştı. Biz Trabzon ekibi olarak hem ülkemizi hem de şehrimizi en iyi şekilde temsil ettik. 2011'de Trabzon'da da 10 binden fazla konuğu ağırlayacağız. Bunun için organizasyona büyük önem veriyoruz. Gelecek olan misafirleri çok güzel ağırlayacağız. Onlara güleryüzümüzü ve misafirperverliğimizi en iyi şekilde yansıtmalıyız" diye konuştu.

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

Bu oyunların Trabzon'un tanıtımı için çok büyük bir fırsat olduğunun altını çizen Başkan Gümrükçüoğlu, 2011 Oyunları'nda Trabzon kentini kültürüyle, tarihiyle, hoşgörüsüyle, medeniyetiyle, sporuyla öne çıkarmak gerektiğini belirtti. Bunun için de şehirde yaşayan herkese görev düştüğünü belirten Gümrükçüoğlu, şunları söyledi: Öncelikli olarak tarihi mekanlarımıza, yaylalarımıza, Doğa harikası yerlere özel turlar düzenleyip misafirlerin memnun ayrılmalarını sağlamalıyız. Tabiki bunları yaparken görüntü kirliliğini de ortadan kaldırmalıyız. Binalarımızın sıvasını, boyasını temin etmeliyiz.

DÜNYA KENTİ OLMALIYIZ

Trabzon belediyesi olarak bu konuda çalışmalara başladık. Ancak, sadece bizim çalışmamızla da yetmiyor. İlçe ve belde belediyelerimiz de bu konuda çalışmalara başlamalıdır. Tarihi binalarımızı estetik olarak ışıklandırılmasını yapacağız. Kaldırım işgallerini kaldıracağız. Sokaklarda bugünkü gibi seyyarlar bulunmamalıdır. Tampere'de bunların hiçbiri yoktu. Bizde de olmamalıdır. Bunların olmaması için herkesin ortak katkısını bekliyoruz. Bunlar sadece belediyenin tek başına ortadan kaldıracağı sorunlar değildir. Başta basınımız olmak üzere herkes üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmelidir. Bu kenti önemli bir dünya kenti yapma adına bu oyunlar çok iyi bir fırsattır. Bunun için herkese görev düşmektedir."

BAYRAK TÖRENLE ASILACAK

Gümrükçüoğlu Avrupa Gençlik Yaz Olimpiyatları'nin başarıya ulaşması için esnafa da çok önemli sorumluluklar düştüğünü belirterek, Olimpiyatlar için kente gelecek turistlere karşı esnafın sevecenliğini ve dürüstlüğünü ön plana çıkartacağından en ufak bir kuşkusunun bulunmadığını dile getirdi. Bu arada Başkan Gümrükçüoğlu Tampere Belediye Başkanı'ndan teslim alınan Avrupa Gençlik Olimpiyatları bayrağının cumartesi günü düzenlenecek bir törenle Trabzon'a asılacağını da sözlerine ekledi.

Konaklama beslenme ulaştırma

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konukların rahat etmesi için gerekli olan üç önemli noktayı ise şöyle sıraladı: "Birincisi, konaklama. Bu konuda Karadeniz Teknik Üniversitesi içerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumu çalışmalarını süratli bir şekilde yürütmektedir. İkincisi, beslenme. Sporcuların beslenmesini de en iyi şekilde halletmeliyiz. Üçüncüsü de ulaşımdır. Ulaşım konusunda belediye olarak master plan hazırladık. Bu master planına göre trafik akışı daha rahat sağlanacaktır. Bu üç unsur halledildiği zaman organizasyon için çok büyük problem çıkacağını sanmıyorum."

Kentin ulaşım planı değişecek

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları için hazırlanan yeni ulaşım planını da açıkladı. Buna göre Cumhuriyet Caddesi Maraş Caddesi istikametine, Gazipaşa Caddesi sahil istikametine tek yön olarak çalışacak. Cumhuriyet Caddesi ve Uzun Sokak'tan Maraş Caddesi'ne varan araçlar Meydan ve merkez postane istikametine hareket edebilecek. Araçlar Meydan'dan Maraş Caddesi istikametine hareket edemeyecek. Maraş Caddesi, Meydan'a doğru tek yön olacak. Dolmuşların gelişi güzel yolcu indirip bindirmelerinin önüne geçilecek. Merkez Postane civarı yolcu indirip bindirmek için üs olacak.
Yeni Şafak


Geri Dön