29 / 04 / 2024

Trafik sigortası yaptırırken dikkat! Sahte sigortacılar cirit atıyor!

Trafik sigortası yaptırırken dikkat! Sahte sigortacılar cirit atıyor!

Trafik sigortası fiyatlarının astronomik rakamlara ulaşması daha ucuz fiyatlarla dolandırıcılık yapanların iştahını kabarttı. Özellikle sahte siteler üzerinden çok sayıda vatandaş dolandırıldı.



TANIDIK ACENTELER TERCİH EDİLMELİ

Sigortalının sahtecilikten korunmak için öncelikle tanıdığı acenteyi tercih etmesi gerekli. Bilinmeyen sitelere girmemek, siteyi kontrol etmek ve emin olmadan poliçe yaptırmamak lazım. Sigortalının, e-Devlet üzerinden poliçesinin doğru olup olmadığını kontrol etme imkânı da var.

Bağcı, en iyi uygulamanın sigorta müşterisinin gerekli izinleri alan ve yasal olarak uzun süredir faaliyet gösteren, bildiği bir sigorta acentesinden poliçe alması olduğunu belirtiyor.

POLİÇEYİ KONTROL EDİN EKSİK ÖDEME YAPMAYIN

Sigortalının mağdur olduğu bir diğer konu, eksik sigorta. Eksik sigorta; sigorta bedelini, örneğin 100 bin liraysa 50 bin lira gösterip ya da söyleyip, 50 bin lira üzerinden prim verilmesi nedeniyle ortaya çıkan bir problem Turusan Bağcı, eksik sigorta olayının hasar olduğunda müşterinin aynı oranda eksik tazminat almasına neden olduğunu ifade ediyor.


Geri Dön