05 / 05 / 2024

Trafik sigortasında yeni dönem! O tutarı da sigorta şirketleri ödeyecek

 Trafik sigortasında yeni dönem! O tutarı da sigorta şirketleri ödeyecek

Trafik sigortası poliçesinde yaralanmalı kaza ve ölümlü kaza teminat bedelleri şimdiye kadar kazada mağdur olan sigortalıya ödeniyordu. Son yaşanan olaydan sonra Yargıtay yaralamalı kazadan sonra bakıcı parasının sigorta tarafından ödenmesine hükmetti.



"BAKICI PARASI SAKATLIK TEMİNATI KALIYOR"

Hukuk mücadelesini sürdüren sürücü kararı temyiz edince devreye Yargıtay 4. Hukuk Dairesi girdi. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin kararında şu ifadelere yer verildi:

Dava, trafik kazası sonucu oluşan cismani zarar nedeniyle sürekli bakıcı gideri zararından oluşan maddi tazminat talebine ilişkindir. İlk derece mahkemesi tarafından 01.06.2015 tarihinde yürürlüğe giren Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (ZMSS) genel şartları gereği bakıcı giderinin sakatlık teminatı çerçevesinde kaldığı ve sakatlık teminatına ilişkin limitin tüketilmiş olduğu gerekçesiyle davalının sorumluluğunun kalmadığına hükmedilmiştir.

Davaya konu edilen sürekli bakıcı gideri zararının poliçedeki tedavi giderleri teminatından karşılanması gerektiği dikkate alınmak suretiyle karar verilmesi gerekirken, yanılgılı değerlendirmeyle karar verilmesi bozmayı gerektirmiştir.

25 milyon araç sahibine kötü haber geldi! Trafik sigortasına her ay otomatik zam yapılacak!

Trafik sigortasına rekor zam! Her ay düzenli artacak! İşte trafik sigortası fiyatları 2022...

Arabası olanlara şok! Zorunlu trafik sigortası 2022 ne kadar oldu?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön