02 / 05 / 2024

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verilerini açıkladı!

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verilerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verileri açıklandı. 



EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ 2022 EKİM VERİLERİ

Ekim ayında ekonomik güven endeksi 97,1 olarak kaydedildi. Ekonomik güven endeksi Eylül ayında 94,3 iken, Ekim'de yüzde 3,0 oranında artarak 97,1 değerini aldı.

Bir önceki aya göre Ekim'de tüketici güven endeksi yüzde 5,3 oranında artış göstererek 76,2 değerini, reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi yüzde 1,8 oranında artarak 102,0 değerini alırken, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 0,9 oranında artarak 119,3 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 3,0 oranında artarak 119,4 değerini, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,8 oranında artarak 90,5 değerini aldı.

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verilerini açıkladı!

EKONOMİK GÜVEN ENDEKSİ NEDİR?

Ekonomik güven endeksi, tüketici ve üreticilerin genel ekonomik duruma yönelik değerlendirme, beklenti ve eğilimlerini kısaca anlatan bir bileşik endekse verilen isimdir.  Endeks, mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, reel kesim, hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörleri güven endekslerinin alt endekslerinin ağırlıklandırılarak birleştirilmesinden oluşuyor. 

Ekonomiye güven Mayıs 2021'den bu yana en düşük seviyede!

Ekonomik güven endeksi son 10 ayın en düşük seviyesine geriledi

Ekonomik güven endeksi ekim ayı verileri açıklandı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön