20 / 05 / 2024

Tüketici Konfederasyonu Başkanı açıkladı; o ücreti ödemek zorunda değilsiniz

Tüketici Konfederasyonu Başkanı açıkladı; o ücreti ödemek zorunda değilsiniz

AVM'lerde otopark tartışmasına açıklık getiren Tüketiciler konfederasyonu Başkanı Ağaoğlu, tüketicilerden haksız şekilde tahsil edilen otopark ücretleriyle milyonlarca lira haksız kazanç elde edildiğini söyledi.



AVM'lerin belediyelerden ruhsat alırken ücretsiz otopark hizmeti verme koşulunu yerine getirmeyi taahhüt ettiklerini belirten Ağaoğlu, tüketicilerin ücretsiz otopark hizmeti alamadığında bu durumu mutlaka bildirmeleri ve gerekli mercilere şikayet etmeleri gerektiğini söyledi. Ağaoğlu,  tüketicilerin ödedikleri paraları önemsemeyip şikayette bulunmadıklarını belirterek Alo 153'e, İBB'ye ve CİMER üzerinden yetkililere şikayet etmesi durumunda AVM'lerin kurallara uymuk zorunda kalacağını ifade etti. AVM'lere her araç başına ceza kesilirse, tüketici ne kadar çok şikayet ederse o kadar etkili sonuç alınabileceğini ifade eden Ağaoğlu, "Tüketici şikayet etmezse, yetkili gelip o cezayı uygulamaz. Tüketiciler azıcık zahmete katlanıp, şikayet edip haklarını ararlarsa, bu sorun çözülecektir" diye konuştu.

Cezaların caydırıcı olması için bu konudaki denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini de ifade eden Ağaoğlu, 3 saatin altında park ücreti alınmış her araç için ayrı ayrı ceza uygulanması gerektiğini ifade eden Ağaoğlu, söz konusu cezayı uygulamaya Ticaret Bakanlığı'nın da belediyelerin de yetkili olduğunu belirtti. İstanbul'da Etiler, Bakırköy gibi trafiğin yoğun olduğu birçok yerde, 3 saatin altında park eden otomobillerden ücret alınmaya devam edildiğini kaydeden Ağaoğlu, alışveriş merkezlerinin girişlerine de çıkışlarına da, görünür şekilde 3 saat için ücretlendirmenin yapılmayacağı ibaresinin yer aldığı, sonrasında da belediyenin onayladığı ücret tarifesinin görünür bir şekilde konulmasının zorunlu olduğunu dile getirdi.

 

AVM Perakende Ciro Endeksi ağustos ayında yüzde 133,4 yükseldi!

AVM’lerde kiralanabilir alan ciroları Ağustos'ta ne kadar oldu?

AVM'lerin en önemli problemi elektrik maliyetleri!


Geri Dön