17 / 05 / 2024

Tüm gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Uzmanlar tek bir tahminde birleşiyor

Tüm gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında! Uzmanlar tek bir tahminde birleşiyor

Merkez Bankası, 2022 yılının 7. faiz kararını 23 Haziran Perşembe günü saat 14:00'te duyuracak. Anketlere göre, faizin yüzde 14'te sabit bırakılacağı tahmin edilmekte. İşte TCMB ve Foreks'in anketlerine katılan ekonomistlerin tahmini...



FOREKS ANKETİ

ForeksHaber tarafından düzenlenen ankete katılan 16 ekonomistin 15'i faizin değiştirilmeyeceğini tahmin edilirken, 1'i ise yüzde 13,00 seviyesine indirileceği tahmini yapıldı. 2022 yıl sonuna ilişkin 8 ekonomist görüş belirtti ve medyan tahmin yüzde 14,00 olarak kaldı. Ekonomistlerin 7'si yıl sonu için faizi yüzde 14,00 olarak öngörürken, 1'i faizin yüzde 24'e yükseltileceğini beklentisi ifade edildi.

https://emlakkulisi.com.tr/altin-ve-dolar-icin-yeni-tehlike-her-dedigi-cikan-islam-memisten-dikkat-ceken-uyari/714003


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön