27 / 04 / 2024

Taşyapı'nın patronu Emrullah Turanlı: DoubleTree by Hilton Istanbul-Moda herkesin evi!

Taşyapı'nın patronu Emrullah Turanlı: DoubleTree by Hilton Istanbul-Moda herkesin evi!

İstanbul’da yine Anadolu Yakası’nda Türkiye’nin en büyük şehir içi otelini inşaa edeceklerini söyleyen Emrullah Turanlı otelin 22 dönüm arazi üzerinde 150 bin m2’lik 600 odalı bir proje olduğunu belirtti



Taşyapı’dan Anadolu’ya yatırım atağı


Sektörün lider gayrimenkul markaları arasında yer alan Taşyapı, ilk turizm yatırımı olan DoubleTree by Hilton Istanbul Moda’da düzenlediği basın toplantısında Anadolu’nun 15 ilinden 30 yayını ağırladı. Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı toplantıda Anadolu’da yapmayı planladıkları yeni enerji, inşaat, tarım ve turizm yatırımları hakkında bilgi verdi. 


Yaklaşık 30 yıldır lüks konut projeleri ile sektörün lider gayrimenkul markaları arasında yer alan Taşyapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı Anadolu’da yayın yapan gazete, dergi ve televizyon temsilcileri ile DoubleTree by Hilton Istanbul-Moda’da bir araya geldi. Bugüne kadar yaptıkları inşaat yatırımları ile ön planda oldukları belirten Emrullah Turanlı, önümüzdeki dönemde Anadolu’nun birçok bölgesinde ihtiyaca göre enerji, inşaat, turizm ve tarım alanlarında yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı.


Taşyapı nın patronu Emrullah Turanlı: DoubleTree by Hilton Istanbul-Moda herkesin evi! 


Emrullah Turanlı: “Anadolu’da teknik tarım ve enerji yatırımları yapacağız”


Geniş tarım alanlarına sahip olan Anadolu’da teknik tarım yapmayı düşündüklerini ve bu konuda fizibilite çalışmalarını sürdüklerini belirten Turanlı; “ Teknik tarımın yanı sıra sanayi atıklarından enerji üretmek için projelerimiz var. Özellikle sanayinin gelişmiş olduğu büyük illerin tamamında bio enerji üretmek için çalışmalara başladık” dedi.


Taşyapı’nın ilk turizm yatırımı olan Doubletree by Hilton Istanbul Moda’nın bir yılında 60 bin kişiyi ağırlayarak yüzden 80 doluluk oranı yakalamasından güç alarak yeni yatırımlar yapmaya karar verdiklerini söyleyen Emrullah Turanlı, İstanbul’da ve Anadolu’nun birçok bölgesinde yeni otel projeleri olduğunu açıkladı. 


İstanbul’da yine Anadolu Yakası’nda Türkiye’nin en büyük şehir içi otelini inşaa edeceklerini söyleyen Emrullah Turanlı otelin 22 dönüm arazi üzerinde 150 bin m2’lik 600 odalı bir proje olduğunu belirtti. Turanlı; “Bu bakış açısı ile Anadolu’da ihtiyacı olan, tarihi dokusunu koruyan, doğası ile dikkat çeken ve ulaşımı kolay olan illerde 20 otel açmayı hedefliyoruz.” dedi.


Anadolu’da yeni açılacak oteller ile 5 bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini de belirten Turanlı, özellikle Anadolu’daki turizm meslek liseleri mezunları ve öğrencilerine yeni iş olanaklarını sunacaklarını söyledi. 


“Herkesin Kadıköy’de bir evi var!”


Taşyapı turizm yatırımlarının ilk adımı olan DoubleTree by Hilton Istanbul-Moda’da Anadolu’dan Istanbul’a gelen hakim, doktor, öğretmen herkesi ağırlamak istediklerini söyleyen Emrullah Turanlı, “Herkesin Kadıköy’de bir evi var” dedi. Turanlı, Avrupa’daki Hilton DoubleTree otelleri arasında müşteri memnuniyetiyle ilk 5’te yer alan otelin Anadolu’dan gelecek misafirler için her türlü konforu ve ev sıcaklığını barındırdığını ifade etti. 


Ulaşım kolaylığı 


Otelin Adalardan Sarayburnu’na, Eminönü’nden Kabataş’a kadar uzanan panoramik deniz manzarasıyla İstanbul’un bütün güzelliklerini gözler önüne serdiğini söyleyen Turanlı, İstanbul iş için gelen misafirler için ideal bir lokasyonda olduğunu söyledi. Vapur ve deniz otobüsü iskelelerine, İstanbul’un her iki havaalanına, metrobüs - otobüs duraklarına, taksi ile tren istasyonlarına ve Boğaz Köprüsü’ne olan yakınlığı ile dikkat çeken DoubleTree by Hilton Istanbul-Moda merkezi bir konuma sahip. 


Taşyapı Hakkında


1985 yılında başladığı yolculuğuna tüm hızıyla devam eden Taşyapı yüksek kalitede malzeme ve işçilikle inşa ettiği projelerle lüks ve konforlu yaşam alanlarına imza atıyor.  30’uncu yılına yaklaşırken sadece inşaat alanında değil, enerji ve turizm sektörlerinde de önemli yatırımlar yaparak daha fazla kişiye istihdam sağlamayı hedefleyen Taşyapı 13 bini aşkın çalışanı ve 15 iştiraki ile yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteriyor. 


İnşaat Yatırımları


Anadolu Yakası’nda dört dev kule: Fourwinds

Taşyapı’nın İstanbul’da Anadolu Yakası’nın kalbinde Selamiçeşme’de inşaatı devam eden Fourwinds projesi ise 4 kule, 49 kattan ve 420 konuttan oluşuyor. Taşyapı, Fourwinds ve Koşuyolu üzerinde yapılması planlanan Türkiye’nin en büyük şehir oteli projelerinin yanı sıra Fikirtepe’de kentsel dönüşüm projesi, Altunizade ve Maslak’ta lüks konut, Gayrettepe’de otopark projeleri ile Seyrantepe’de mix otel, konut, ofis projelerini hayata geçiriyor.    


Şehrin kalbinde şehirden uzakta: Dalyan Konakları 


Dalyan Konakları, İstanbul Fenerbahçe’de denize sıfır 18 şık ve konforlu dairelerden oluşuyor. Bahçe dublex, çatı dublex ve normal olmak üzere 205-445 metrekare arasında değişen tüm dairelerden Prens Adaları’nı seyretmek mümkün.


Geri Dön