09 / 05 / 2024

Turizmde canlılık! Muğla ilk 5 ayda 585 bin turisti ağırladı!

Turizmde canlılık! Muğla ilk 5 ayda 585 bin turisti ağırladı!

Türkiye'nin turizm kentleri arasında yer alan Muğla'da bu yılın 5 aylık döneminde 5 ayda 585 bin  108 turisti ağırladı.



İNGİLİZSİZ BİR MUĞLA DÜŞÜNÜLEMEZ

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu, İngiltere'nin Muğla ve Türkiye için de en büyük kaynak pazarları arasında yer aldığını söyledi.

Fethiye, Bodrum ve Marmaris’i domine eden pazarın İngiltere olduğunu söyleyen Bülbüloğlu, "İngiltere'siz bir Muğla düşünülemez" dedi.

Bülbüloğlu, Dalaman bölgesinin İngiltere'de en popüler turizm bölgesi olarak gözüktüğünü ve Marmaris'te İngiliz'in girmediği hiçbir otelin olmadığını belirtti. Her otelin yüzde 70-75'i İngiliz misafirlerden olsturduğu bilgisini veren Bülbükoğlu, "Dolayısıyla İngiliz misafirlerle Marmaris birbirileriyle örtüşmüş durumda. 20 senedir bu durum büyüyerek gidiyor." dedi.

İngiltere'deki bütün tur operatörlerinin Marmaris'e özel ilgisi olduğuna vurgu yapan Bülbüloğlu, büyük bölümünün uçuşlarının Dalaman, tercihlerinin ise Marmaris olduğunu ifade etti.

Turizmde canlılık! Muğla ilk 5 ayda 585 bin turisti ağırladı!

Marmaris'in İngiltere pazarında gelecek yıl için satışa açıldığına işaret eden Bülbüloğlu, rezervasyonları 2024 yılına aldıklarını belirterek, "Sayılardan görüyoruz ki gelen turistin yüzde 60'ı İngiliz. Bunun büyük bölümü Marmaris'e geliyor. Bizim için en önemli pazar" diye kaydetti.

Bülbüloğlu, Mart ve kasım ayını da sezonun içine katacaklarını dile getirerek, "Gönül ister ki 12 ay İngilizlerin geldiği günler olsun. Bunun için bütün paydaşlar çalışıyor." diye konuştu.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin ise Muğla ve Marmaris’te İngiliz turistlerinin olmaması durumunda turizmin yara alacağını söyledi.

İngiltere'den gelen turistin büyük bölümünün Marmaris'i tercih ettiğini bildiren Esin, şöyle konuştu:

"Turizme iyi başlangıç yaptık ama deprem ve seçim turizmi etkiledi. Turist geldi ama kazanç aynı oranda sağlanamadı. Harcamalarında düşüş oldu. İngiltere en büyük pazarımız. Pazarı çeşitlendirmek lazım. TÜRSAB olarak bunun için çalışma içerisindeyiz. Beklentilerimiz oldukça yüksek."

Alternatif Bank’tan yatırımcılara müjde! Mobilden yatırım hesabı açan borsa verilerini anlık ücretsiz takip edebiliyor!

İngiltere'deki yükselen mortgage oranları tam 7,5 milyon haneyi etkileyebilir!

Aile Bakanlığı duyurdu! Çocuk paraları hesaplara yattı! Çocuk Destek Bileşeni haziran ödemeleri...


Geri Dön