12 / 05 / 2024

Türk bankalarının alt yapısı sağlam ve olası bir şoka hazır!

Türk bankalarının alt yapısı sağlam ve olası bir şoka hazır!

Bloomberg Intelligence tarafından hazırlanan raporda yeni ekonomi yönetimi ile birlikte ortodoks politikalara dönüşün, bankaların sermayelerine olumsuz etki edeceği ancak bankaların olası şoka hazırlıklı olduğu belirtildi.



2023 SONU POLİTİKA FAİZİ YÜZDE 24

Finans piyasası, Merkez Bankası’nın gelecek toplantısında faizi yüzde 8,5’ten yüzde 20’ye çıkarılmasını beklerken yıl sonunda ise politika faizinin yüzde 30 seviyesine çıkmasını tahmin ediyor.

Türk bankalarının alt yapısı sağlam ve olası bir şoka hazır!

Bloomberg Economics, ise 2023 sonu politika faizi beklentisini yüzde 24 olarak revize etti. Enflasyonu kontrol altına almak için para politikasındaki sıkılaşma hızının ve ortodoks politikaya dönüşün, güveni ve öngörülebilirliği geri getirmek için kritik öneme sahip olduğu da vurgulandı.

Piyasanın genel beklentisi ise, faizin yüzde 14-18 civarında olması durumunda 2023-2024’te büyümenin yüzde 2,7-3,0 seviyelerinde olacağı şeklinde.


 


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön